iselinsorvik -



Brasserte svinekoteletter og byggrynsrisotto

 

Denne kvalifiserer som en skikkelig fullverdig Sndagsmiddag. Og det beste er at halve retten lager seg selv i ovnen. Det krever en liten innsats med risottoen, men det er ikke s utfordrende. Vi unngr og spise hvitt brd, ris osv om dagen s derfor prvde jeg meg p byggrynsrisotto - noe som ble en suksess. 

Denne retten krevet at du har en stpjernsgryte, eller en annen ildfastgryte med lokk. Vi fikk Le cruset i hst, og har helt rlig ikke ftt testet den s mye enda men det blir det forandring p fremover - det er jo s mye godt man kan hive i en snn gryte. Nevnte jeg at jeg elsker mat som lager seg selv? :-) 

 

Til 2 personer trenger du: 

- 3 svinekoteletter - 4 gulrtter - 1/2 lk - 1 stangselleri - 2 dl eplejuice - 1 dl vann - 1 kjttbuljongterning

Brun kotelettene i en panne - eller i gryta som skal inn i ovnen. Del opp gulrot, lk og stangselleri i store biter (Denne skal st nesten 2 timer i gryta s det er viktig med store biter for og unng mos). Legg ett lag grnnsaker , 1 lag kjtt og ett lag grnnsaker fr du heller over eplejuice og vann. La st i ovnen i 2 timer p ca 160gr. 

 

 

Nr formen har sttt tiden sin i ovnen ta den ut og la st med lokk p mens du lager risottoen. 

 

Til risottoen trenger du: 

- 150g middagsbyggryn (3 poser) - 3 dl vann - 2 dl kraft fra forma - 80 g revet parmesan - 1/2 lk - 5 asparges - 1 ss smr

Fres lk blank i smret og hell over byggrynene. Spe p men litt og litt vann og kraft etterhvert som det trekker inn i grynene. Kutt aspargesen i sm biter og tilsett dette nr grynene er s og si ferdigkokte. Hell over parmesan og la alt koke ett par minutter slik at parmesanen smelter. Smak til med salt. 

Det kan vre du m justere vannmengden litt. Derfor ta alltid litt og slitt slik at du kan tilsette mer eller mindre om ndvendig. 

 

 

Jeg lover deg supermre koteletter nr du lager dem p denne mten. De virkelig smelter p tungen alts. Kraften som blir igjen i gryten er perfekt og fryse ned i en isbitform slik at du har til sauser senere. Fordi denne er s kraftig og god og passer perfekt som base til enhver saus. 

 

 


Postet av: Ina
Nam! N husker jeg ikke en gang sist jeg spiste koteletter, s jeg tror det kommer p menyen snart. Takk for oppskriften.

Ris kan du godt spise, men kanskje fortrinnsvis naturris/fullkornsris.

Hvitt brd er fullstendig bortkastet som nringsmiddel, s der er dere fonuftige. :). Jeg har ikke spist loff p mange r.
23.01.2018, 21:50
Postet av: iselinsorvik
Ina: Takk for hyggelig kommentar! Hper de faller i smak om du prver deg p oppskrifen :)
Her spises hvitt veldig veldig skjeldent, og di f gangen jeg faktisk gjr det blses magen opp - og det er ikke mye behagelig :)
23.01.2018, 22:01
URL: http://iselinsorvik.blogg.no/
Postet av: Lise
N fikk jeg vann i munnen. Dette er jo s godt! :D
23.01.2018, 21:50
URL: http://lise.blogg.no
Postet av: iselinsorvik
Lise: Veldig godt! Skikkelig mre koteletter er jo s utrolig godt :)
23.01.2018, 22:02
URL: http://iselinsorvik.blogg.no/
Postet av: Elza E.
s godt ut!
24.01.2018, 12:05
URL: http://www.elzael.blogg.no
Postet av: iselinsorvik
Elza E.: mhm :-D
24.01.2018, 22:38
URL: http://iselinsorvik.blogg.no/

Legg gjerne igjen en kommentar:


Husk meg?




Kommentar:

hits