iselinsorvik -Ovsbakt Torsk med nøttelokk

 

Altså, fisk er så utrolig godt og noe jeg absolutt kunne spist hver eneste dag. Og Torsk er vel en av den fisketypen som står langt opp på lista mi over favoritter , lite slår skikkelig fersk lettsaltet torsk. Her har torsken fått seg ett skikkelig godt lag med nøtter og persille. I tillegg en skikkelig god blomkålmos og masse deilige grønne aspargesbønner. 

Dessverre så har jeg ikke eksakte mengdemål på denne retten, for noen ganger er jeg ett rotehode og glemmer og notere ned fordi jeg ofte slumper når jeg står på kjøkkenet. Faktisk så slumper jeg stort sett hele tiden, men det er sånn man lærer - og sånn man får maten perfekt. 

 

Uansett, til oss 2 personer brukte jeg: 

- 600 g torsk - 1 blomkål - 3 dl mandler og hasselnøtter - en neve persille - en ts sitronsaft - 1 ss rapsolje - salt/pepper - melk - smør - 1 pose brekkbønner - 

 

 

Slik gjør du: 

Sett stekovnen på 200grader. 

Del blomkål i små buketter og kok møre. Mos dem med en "moser" eller gaffel. (Jeg anbefaler og ikke bruke stavmikser for da får du en veldig tynn grøt.) Tilsett så en god spiseskje smør, og melk slik at du får en "stappe" lignende konsistens. Smak til med salt og pepper. 

Hakk nøttene i passlige små biter og bland i sitronsaft, olje, persille, salt og pepper. Legg fiskefiletene i en ildfast form og fordel nøtteblandingene over hver filet. Sett filetene inn i ovnen og stek i ca 10-12 minutter - eller til fisken flaker seg. 

Gi aspargesbønnene ett raskt oppkok i lettsaltet vann. 

 

Liker du fisk? 


Postet av: Lise
Åh det er godt. Spesielt glad i laks:-)
25.01.2018, 17:35
URL: http://Http://Lise.blogg.no
Postet av: iselinsorvik
Lise: Ja, laks er også en av favorittene mine :)
26.01.2018, 13:52
URL: http://iselinsorvik.blogg.no/

Legg gjerne igjen en kommentar:


Husk meg?
Kommentar:

hits