iselinsorvik -Foccacia

 

Foccacia og forsåvidt boller er nesten di to tingene jeg spiser som er laget med rent hvetemel - for ellers prøver jeg og unngå det helt. Men som mange andre er jeg svak for rykende fersk bakst, og jeg er ikke mer enn menneskelig så jeg unner meg såklart en gang i bland. Alt med måte. 

Denne oppskriften gir en halv langpanne, noe som er alt for mye for oss to her hjemme. Derfor lager jeg formen, skjærer opp og fryser ned mindre stykker. Da er det lett og ta opp posjonsvis når vi har suppe til middag. En suppe krever sitt brød. 

Du kan toppe en foccacia med skiver av tomater, fetaost, hvitløk, oliven, soltørket tomat, timian og rosmarin - men min favoritt til suppe er nok med maldonsalt. Skal jeg lage til grillmat bruker jeg gjerne litt mer spennende topping. 

 

 

Dette trenger du: 

- 10dl hvetemel - 5 dl vann - 50g gjær - 1 ss sukker - 1 ts salt - 1 - 1 1/2 dl olivenolje

 

Bland sammen mel, vann, gjær, salt og sukker til en tykk grøtblanding. Bland godt og hell over 1/2 dl olivenolje - vend oljen lett rund deigen slik at "grøtklumpen" ikke henger fast i bollen. Legg plast over bollen og la heve i 1 time. 

Slå så luften ut av deigen og hell den over i en form du har kledd med bakepapir. Hell over resten av oljen og lag små groper med fingerspissene ned i deigen. Dryss over ønsket topping og la etterheve i 30 minutter. 

Stek i 30-40 minutter på 200g midt i ovnen. 

 


Postet av: Joachim
focaccia er yummy
28.01.2018, 18:23
URL: http://www.johovi2604.blogg.no
Postet av: iselinsorvik
Joachim: Enig :)
29.01.2018, 21:39
URL: http://iselinsorvik.blogg.no/

Legg gjerne igjen en kommentar:


Husk meg?
Kommentar:

hits