iselinsorvik -



Deilig sukkervennlig ostekake

 

Denne ostekaken er dedikert til deg som ikke liker og f i deg alt for mye sukker, men som allikevel nsker og kose deg med noe ekstra en gang i blandt. N skal det sies at denne kaken p ingen mte er sunn, men du kan ha litt bedre samvittighet fordi den er tilsatt sukkerfri gele, og sukrin i ostemassen. 

Jeg hadde familien p kake og kaffe idag, og ingen av dem kunne gjette at det ikke var sukker i denne p samme mte som vanlig ostekake. S denne varianten skal jeg faktisk lage flere ganger. Personlig synes jeg ikke at tung og alt for st ostekake er noe godt - den skal heller vre litt mer frisk og syrlig. Brene p toppen gjr ogs at kaken fr en litt naturlig stning ogs, s der kan du prve deg frem med andre typer br dersom du vil det. 

 

 

Til bunn trenger du: 

- 225g Digestive kjeks - 100g smeltet smr -

 

Til ostemassen trenger du: 

- 1 pakke valgfri gele (jeg brukte sukkerfri) - 2,5 dl vann - 3 dl lettrmme - 200g kremost - 50g sukrin - 3 dl kremflte

 

Topping: 

- 1 pakke valgfri gele (jeg brukte sukkerfri) - 2,5 dl vann - skivet jordbr

 

 

Slik gjr du: 

Knus kjeksene med en foodprossessor slik at di er helt finkornet, smelt smr og bland sammen med kjekssmulene. Sett ringen p en springform rett p serveringsfatet og press kjekssmulene godt ned i bunn og godt ut i kantene slik at det blir tett. Sett kjlig slik at smret blir kaldt igjen. 

Ls opp gelepulveret i kokende vann, og avkjl til romtemperatur. Visp krem av kremflte og sukrin. I en annen bolle blander du kremost og rmme som du tilsetter oppi kremen. Visp til slutt inn den avkjlte flytende geleen i en tynn strle. Hell ostemassen over kjeksbunnen og la st minimum 4-6 timer i kjleskap for og stivne. 

Nr ostemassen har stivnet, ls opp gelepulver i kokende vann, og avkjl til romtemperatur. Skjr jordbr i skiver slik at du har disse klart. Hell en liten mengde gele over ostekaken, bare en liten millimeter for og "lime" fast brskivene. Legg jordbr i nsket mnster og hell over resten av geleen. Sett i kjleskap til geleen har stivnet helt. 

 

 

Det kan vre litt vanskelig og skjre ett helt fin stykke av kjeksbunnen, derfor anbefaler jeg og la kaken st ute i romtemeratur ca 15 minutter fr servering slik at smret i bunn fr myknet seg opp litt - og du fr skjrt fine stykker. 

 

Liker du ostekake? 

#ostekake #sukkerfri #kake #ost #kos #jordbr #gele #dessert 


Postet av: Maiken Johnsen
Jeg er ikke s glad i kake, men akkurat ostekake er bare s deilig :D
29.01.2018, 19:14
URL: http://www.maikenjohnsen.blogg.no
Postet av: iselinsorvik
Maiken Johnsen: Jeg elsker kake :) Men ostekake er s utrolig lett og godt synes jeg. Srlig p sommeren :)
29.01.2018, 21:39
URL: http://iselinsorvik.blogg.no/

Legg gjerne igjen en kommentar:


Husk meg?




Kommentar:

hits