iselinsorvik -



Pai med kylling og cottage cheese

 

Pai er virkelig undervurdert til middag alts - for det er egentlig s utrolig enkelt og lage - fordi du kan bruke opp rester fra kjleskapet og mikse og trikse som du vil. Vi har laget denne her til middag flere ganger med god hell hver eneste gang. Denne har jeg laget med fullkornsbunn, men du kan fint bruke hvetemel om du heller vil det. Som regel har jeg laget i stor paiform, men denne gangen mtte jeg prve de nye posjonsformene vi kjpte for noen uker siden. Det er liksom noe eget over og spise av hver sin form - litt snn teit hverdagsluksus :-) 

 

Uansett, til 2 sm eller 1 stor pai trenger du: 

Paibunn: 200g valgfri mel - 125g smr - 2ss vann - 1 ts salt

Kna mel og salt inn i romtemperert smr sammen med vannet,  og trekk plastikk over deigen. Sett inn i kjleskapet en liten halvtime snn at den fr hvilt seg litt. Kjevle deigen ut slik at den dekker hele formen, og prikk den med en gaffel. Forstek den p 200gr i 10-15 minutter. 

 

Idag brukte jeg: 

- 2 kyllingfileter i strimler - 1/2 lk - 1 fedd hvitlk - 1 pose frossen wokmix - 3 dl cottage cheese - 5 egg - 

Stek kyllingfilet sammen med lk og hvitlk. Tin den frosne grnnsaksmiksen og la renne av seg skikkelig p trkepapir. Dette er viktig, for ellers fr du smeltevann fra grnnsakene i paiforma og dermed blt paibunn - som vi ikke liker. Legg grnnsaker og kylling p paibunnen og hell over en blanding av egg og cottagecheese. Du kan velge og drysse over litt ost p toppen, men jeg brukte  "avskjr" fra deigen idag og lagde snn klassisk paitopplokk. 

 

 

 

Liker du pai? 


Postet av: Joachim Hovland Vik
tusen takk for at du delte denne flotte oppskriften :). jeg er stort sett ikke veldig fan av pai, men denne virket bde delikat og interresant ut, s dette er helt klart en ting jeg tenker p prve :)
31.01.2018, 18:57
URL: http://www.hovlandvik90.blogg.no
Postet av: iselinsorvik
Joachim Hovland Vik: Ja denne er nam :)
02.02.2018, 15:08
URL: http://iselinsorvik.blogg.no/

Legg gjerne igjen en kommentar:


Husk meg?




Kommentar:

hits