Grove middagspannekaker med kjøttfyll

Så var en ny uke godt igang, og denne Mandagen er snart ferdig. Idag har jeg lyst til og dele en ny oppskrift med dere. En ny måte og spise pannekaker på, og kanskje litt annerledes enn den vanlige varianten - men dette var virkelig godt altså, det var vi enige om her hjemme. Alt som gratineres i ovnen med ost er egentlig ganske godt egentlig og denne var ingen unntak.
Jeg fikk 8 pannekaker ut av røra, men brukte bare 5 av dem til middagen. Resten er perfekt som nistemat dagen etter.
Til 8 pannekaker trenger du:
- 4 dl melk - 4 egg - 1 dl speltmel - 2,5 dl havremel - 1 dl sammalt speltmel - 1 ts salt
Visp sammen alle ingrediensene, og stek i en panne med smør.
Til kjøttfyllet trenger du:
- 400g kjøttdeig - 1 paprika - 1 tomat i terninger - 1 liten løk - 1 fedd hvitløk - 1/2 boks mais - 1 boks tomatpure - 1 buljongterning - 1,5 dl creme fresh - 1 dl vann - 1 ts paprikapulver - 1 ts salt - 1 ts hvitløkspepper - ost til gratinering
Fres kjøttdeig i en panne sammen med løk, paprika og hvitløk. Tilsett mais og tomater og stek ett lite minutt. Ha oppi vann, buljongterningen, tomatpure og krydderne og bland alt sammen skikkelig godt. Tilsett til slutt creme fresh og la småputre ett par minutter.
Fordel kjøttfyllet i hver av di 5 pannekakene og brett sammen. Legg tett i tett i en ildfast form og dryss over ost. Stekes i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter - eller til osten har smeltet og er gyllen. Serveres med frisk salat.
URL: http://www.maikenjohnsen.blogg.no