iselinsorvik -Hveteflette med fyll

 

 

Er det noe som slår lukten av nystekt hvetebakst tro? jeg tror det må være en av mine favorittlukter i huset altså. 

Her om dagen satte jeg en stor deig og lagde flere slike fletter som jeg har puttet i fryseren. Kjempe praktisk og bare ta opp for ekstra kos, eller om noen kommer spontant på besøk og du trenger noe og servere. Denne oppskriften er stor og ga meg 4 store fletter - men du kan med fordel lage seks stykker istede for mine ble hakket for store. 

Deigen jeg bruker er den jeg ALLTID sverger til hver eneste gang jeg skal lage hvetebakst og er en oppskrift som aldri feiler. Resultatet blir alltid skikkelig saftig bakst som holder seg fersk i flere dager. Det er viktig at du leser gjennom hele oppskriften før du starter, for denne viker litt fra andre oppskrifter. 

 

Til 6 fletter, eller ca 30 boller trenger du: 

300g smør - 250g melis - 1 liter melk - 75g gjær - 1 ts kardemomme - 0,5 ts salt - 1,5kg hvetemel

 

 

Kok opp melk, smør, melis og avkjøl blandingen til 37 grader. Hell blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekrok og tilsett salt og kardemomme. Tilsett mel litt etter litt. Det er nok mel når deigen slipper bollen og ikke klissete. Du trenger ikke bruke all melet hvis det ikke er nødvendig. Når denne deigen er perfekt skal du faktisk ikke trenge og bruke mel på benken når du baker ut. Denne skal ikke forheves så du baker ut med en gang. 

For 6 fletter deler du deigen i 6 like store emner. Du kan velge og fylle flettene med hva du vil , eller ingenting. Jeg lagde noen med sjokoladepålegg og noen med kanel, sukker og smør. Del hvert emne i 3, og flett sammen. Dytt endene litt inn under deigen slik at de holder seg på plass. 

Pensle med melk, og la heve i 1 time under kjøkkenhåndkle. Stekes på 200 grader i ca 15 minutter midt i ovnen. 

 

 

Kanel, sukker og smør eller sjokoladepålegg? Legg gjerne igjen en kommentar:


Husk meg?
Kommentar:

hits