iselinsorvik -



Sukkerfri bringebrmousse med nttebunn

 

Denne friske herligheten m dere virkelig prve ut. Denne var s god, og absolutt en kake som kommer til og bli lagd flere ganger i sommer. Du blir ikke slank av og spise denne kaken, men den er sukkerfri og det hjelper hvertfall litt p samvittigheter - og som gjr at det er lov og kose seg med en lite stykke selv om det ikke er helg. 

 

Til bunnen : 

100g Malte mandler - 50 g malte hasselntter - 50 g smeltet smr - 2 ss sukrin gold

Smelt smr og sukrin sammen i en kjele og bland i malte ntter. Trykk nttemassen ut i bunnen p en springform p ca 17cm i diameter som du har kledd med bakepapir. Sett bunnen kjlig mens du lager moussen.

 

 

 

Bringebrmousse: 

300 g bringebr - 1 ss sukrin - 1,5 dl kremflte - 4 plater gelatin - 3 ss kokende vann

Visp opp krem av kremflten og sett til siden. Mos bringebrene med en gaffel og bland sammen med sukrin. Legg gelatinplatene i iskaldt vann mens du koker opp dine 3 ss med vann. Nr platene er myke skviser du ut vannet av dem og lser dem opp i det kokende vannet. Bland gelatinrren med bringebrene, og vend forsiktig inn kremen med en slikkepott. Hell rren over nttebunnen og sett kjlig i 2 timer til moussen har startet og stivne. 

Lag gelelokk ved og bruke ferdiggele som er sukkerfri, bare husk og bruke halv mengde vann. La geleen kjle seg helt ned fr du heller den over bringebrmoussen. Sett kaken tilbake i kjleskapet i minst 2 timer til kaken er ordentlig stiv og kald. Pynt med bringebr. 

 

 

Hva er din favorittkake? 




Hverdagskake med banan - perfekt for sm barn og babyer.

 

Jeg er forberedt meg p at mammapolitiet kan arrestere meg p dette innlegget, men denne oppskriften er i mine yne en perfekt kake og servere bde store og sm. Denne er helt uten tilsatt sukker og melk s denne er perfekt og servere i ett barneselskap, eller kanskje ett barselstreff? 

(Melisdrysset er bare for bildets skyld og ikke noe annet) 

Faktisk s vil jeg trre og si at denne kan serveres bde til frokost og lunsj ogs - noe som har skjedd flere ganger her i huset.  Frkna p 7 mneder elsket denne, og jeg har servert den gang p gang uten og ha ett snev av drlig samvittighet. S lenge man spiser ett balansert kosthold trenger man ikke vre hysterisk mener jeg. 

 

 

Finn frem: 

4 modne bananer + en halv til pynt, 2,25 dl olje, 4 egg, 4 dl havregryn, 2,5 dl rosiner og 2 ss bakepulver.

Kjr alle ingrediensene sammen til en glatt masse i en blender. Hell over i en smurt springform, pynt med noen bananskiver og stek p 190 grader i ca 40 minutter. Du m stikke den for og se om den er stekt helt gjennom, og er den ikke det steker du den litt til. La den kjle seg ned i formen sin fr du serverer den.  

 

 

Denne kaken kan serveres som den er, eller s har jeg en rekke forslag. Det er viktig og huske p at flere av disse forlagene inneholder sukker og andre allergener s derfor m du selv passe p og velge etter det du selv vet du kan spise. 

Melisglasur, sjokoladeglasur,kremostglasur, sjokoladebiter i rren, vaniljeis er bare noen enkle forslag jeg kan komme med i farten. Jeg har virkelig tenkt og prve ut flere versjoner av denne alts. Faktisk spiste jeg den selv til lunsj med godt smr og gulost p - nesten som og spise julekake. Nam! 

 

Skal du teste denne? 




Supersaftig sjokoladekake med Smashlokk!

 

Dette trenger du:

2 egg, 3 dl sukker, 3 dl rmme, 3 dl hvetemel, 2 ts bakepulver, 2 ss kakao, 1 pk vanilje kakefyll.

Glasur: 

150g Melkesjokolade, 2-3 ss flte , 1 pk smash. 

 

 

Start med og kok kakefyllet etter anvisningen p pakken. Mens kakefyllet avkjles lager du selve kaken. 

Bland sammen alle ingrediensene og hell over i en smurt springform. Stek kake nederst i ovnen 180gr i ca 40 minutter. Avkjl kaken i formen. 

Del kaken i 2 lag, bre over kakefyllet og legg den andre kakebunne opp. For og lage glasuren smelter du sjokoladen i flten og brer sjokolademassen over kaken mens den enda er litt lunken. Hakk opp smashen grovt og dytt den inn i glasuren slik at den limes litt fast. 

La kaken st kjrlig frem til servering og gjerne til dagen etter - for da er den best! 

 

 

Vil du lage denne? 

#kake #sjokolade#smash #stt #kos #glasur




Deilig sukkervennlig ostekake

 

Denne ostekaken er dedikert til deg som ikke liker og f i deg alt for mye sukker, men som allikevel nsker og kose deg med noe ekstra en gang i blandt. N skal det sies at denne kaken p ingen mte er sunn, men du kan ha litt bedre samvittighet fordi den er tilsatt sukkerfri gele, og sukrin i ostemassen. 

Jeg hadde familien p kake og kaffe idag, og ingen av dem kunne gjette at det ikke var sukker i denne p samme mte som vanlig ostekake. S denne varianten skal jeg faktisk lage flere ganger. Personlig synes jeg ikke at tung og alt for st ostekake er noe godt - den skal heller vre litt mer frisk og syrlig. Brene p toppen gjr ogs at kaken fr en litt naturlig stning ogs, s der kan du prve deg frem med andre typer br dersom du vil det. 

 

 

Til bunn trenger du: 

- 225g Digestive kjeks - 100g smeltet smr -

 

Til ostemassen trenger du: 

- 1 pakke valgfri gele (jeg brukte sukkerfri) - 2,5 dl vann - 3 dl lettrmme - 200g kremost - 50g sukrin - 3 dl kremflte

 

Topping: 

- 1 pakke valgfri gele (jeg brukte sukkerfri) - 2,5 dl vann - skivet jordbr

 

 

Slik gjr du: 

Knus kjeksene med en foodprossessor slik at di er helt finkornet, smelt smr og bland sammen med kjekssmulene. Sett ringen p en springform rett p serveringsfatet og press kjekssmulene godt ned i bunn og godt ut i kantene slik at det blir tett. Sett kjlig slik at smret blir kaldt igjen. 

Ls opp gelepulveret i kokende vann, og avkjl til romtemperatur. Visp krem av kremflte og sukrin. I en annen bolle blander du kremost og rmme som du tilsetter oppi kremen. Visp til slutt inn den avkjlte flytende geleen i en tynn strle. Hell ostemassen over kjeksbunnen og la st minimum 4-6 timer i kjleskap for og stivne. 

Nr ostemassen har stivnet, ls opp gelepulver i kokende vann, og avkjl til romtemperatur. Skjr jordbr i skiver slik at du har disse klart. Hell en liten mengde gele over ostekaken, bare en liten millimeter for og "lime" fast brskivene. Legg jordbr i nsket mnster og hell over resten av geleen. Sett i kjleskap til geleen har stivnet helt. 

 

 

Det kan vre litt vanskelig og skjre ett helt fin stykke av kjeksbunnen, derfor anbefaler jeg og la kaken st ute i romtemeratur ca 15 minutter fr servering slik at smret i bunn fr myknet seg opp litt - og du fr skjrt fine stykker. 

 

Liker du ostekake? 

#ostekake #sukkerfri #kake #ost #kos #jordbr #gele #dessert 




Eplekake p 5 minutter som virkelig imponerer!

 

Denne har jeg gledet meg til og dele med dere. Jeg s Masterchef her om dagen, og alltid nr jeg ser det programmen begynner hode mitt og kverne for og komme p nye ideer som jeg kan dele med dere her p bloggen. Denne elegante eplekaken er lagd p 5 minutter om du planlegger godt. Den er faktisk laget i mikroblgeovnen, og er i 2 deler. 

Bunnoppskriften er en skalt "cake in a cup" og rres sammen p f strakser. Eplebitene p toppen krever litt mer, men med en mandolin gr det fort fort fort. Jeg slica eplebitene supertynne, for da gr det mye fortere og varmebahandle dem. Uansett, denne vil virkelig imponere, og den smaker suuuuperdigg. Nevnte jeg at den er sukkerfri? 

 

Dette trenger du til 1 porsjonskake: 

- 4 ss hvetemel - 1 ss sukrin gold - 2 ss olje - 1 egg - 3 ss melk. 

Rr alle ingrediensene sammen i en liten bollen. Hell over i passelig form. Her kan du bruke kopp, liten skl eller en annen bolle du synes passer. Jeg brukte en liten vid en, for at kaken skulle bli litt bred, og ikke fult s hy. 

Sett inn i mikroen p full guffe i min 3 minutter. Du m flge litt med selv, men du ser den er ferdig nr kaken slipper formen. Hvelv kaken over p ett serveringsfat. 

 

 

Epletopping: 

Slice eple p en mandolin, eller supertynne med kniv. Smelt 2 ss smr i en stekepanne sammen med 1 ts sukrin gold og en liten knivodd kanel. Nr sukrinen er meltet s legger du epleskivene forsiktig oppi. La di putre et lite minutt fr du snur dem og steker like lenge p den siden. S er det bare og dandere eplebitene opp kaken, og helle resten av smr/sukkerblandingen over hele kaken! 

 

 

 

Skal du prve deg p denne? 




Supersaftig sjokoladekake med rmme

Denne sjokoladekaken, det er den saftigeste i verden tror jeg. Faktisk s er det slik at veldig mange av kakene jeg baker inneholder rmme, og da blir de s saftige og myke i konsistensen. Jeg elsker virkelig oppskrifter som er enkelte og krever f ingredienser og lite arbeid - og her scorer denne kaka p alle punkt. Denne kaken blir bedre og bedre om den str flere dager i kjleskap, s denne kan med fordel lages noen dager fr den skal serveres. Skal du bake en kake til helgen s anbefaler jeg virkelig denne. 

Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift fra Det ste liv, men har endret den litt.

 

Til en springform p 24cm trenger du: 

Bunn:

2 store egg - 3 dl sukker - 3 dl lettrmme - 3 dl hvetemel - 2 ts bakepulver - 2 ss kakao - 150g kokesjokolade i biter

Glasur: 

150g sjokolade - 3-4 ss melk 

 

Visp sammen egg og sukker, og tilsett bakepulver, kakao og rmme. Bland sammen sjokoladebitene og mel - og bland dette i eggeblandingen. Hell alt i en springform og stek i ovnen p ca 180grader i ca 30 minutter. Her m du flge med litt selv for og se ann fordi alle ovner steker forskjellig. Bruk en strikkepinne for og sjekke om den er ferdig, men vr obs p og ikke trekke midt i en sjokoladebit. 

Nr kaken er ferdig, ta av kanten rundt p formen og la den kjle seg ned. 

Nr kaken er kald, sett den over p ett egnet fat. Varm opp melk og sjokolade for og lage en glasur. Bre glasuren over kaken og sett i kjleskapet til glasuren har stivnet - eller den skal serveres. 

 

Hper den faller i smak! 





hits