iselinsorvik -



Pai med kylling og cottage cheese

 

Pai er virkelig undervurdert til middag alts - for det er egentlig s utrolig enkelt og lage - fordi du kan bruke opp rester fra kjleskapet og mikse og trikse som du vil. Vi har laget denne her til middag flere ganger med god hell hver eneste gang. Denne har jeg laget med fullkornsbunn, men du kan fint bruke hvetemel om du heller vil det. Som regel har jeg laget i stor paiform, men denne gangen mtte jeg prve de nye posjonsformene vi kjpte for noen uker siden. Det er liksom noe eget over og spise av hver sin form - litt snn teit hverdagsluksus :-) 

 

Uansett, til 2 sm eller 1 stor pai trenger du: 

Paibunn: 200g valgfri mel - 125g smr - 2ss vann - 1 ts salt

Kna mel og salt inn i romtemperert smr sammen med vannet,  og trekk plastikk over deigen. Sett inn i kjleskapet en liten halvtime snn at den fr hvilt seg litt. Kjevle deigen ut slik at den dekker hele formen, og prikk den med en gaffel. Forstek den p 200gr i 10-15 minutter. 

 

Idag brukte jeg: 

- 2 kyllingfileter i strimler - 1/2 lk - 1 fedd hvitlk - 1 pose frossen wokmix - 3 dl cottage cheese - 5 egg - 

Stek kyllingfilet sammen med lk og hvitlk. Tin den frosne grnnsaksmiksen og la renne av seg skikkelig p trkepapir. Dette er viktig, for ellers fr du smeltevann fra grnnsakene i paiforma og dermed blt paibunn - som vi ikke liker. Legg grnnsaker og kylling p paibunnen og hell over en blanding av egg og cottagecheese. Du kan velge og drysse over litt ost p toppen, men jeg brukte  "avskjr" fra deigen idag og lagde snn klassisk paitopplokk. 

 

 

 

Liker du pai? 




Skikkelig gode matpakkemuffins

 

 

Her kommer ett nytt innlegg med matpakkeforslag. Disse ble s utrolig gode, at jeg bare mtte spise en med en gang de kom ut av ovnen :) 

Ikke bare er dem gode, men di er ogs s utrolig myke og saftige i konsistensen. Kan spises kalde som di er, men smaker ekstra godt om di fr ett par sekunder i mikroen fr dem skal spises. Disse kan jo varieres i det uendelige i fyllet, men jeg valgte ost og salmi i disse. Salami gir mye mer smak enn skinke, s derfor ble det slik idag. Egentlig ville jeg ha biter av soltrkede tomater i ogs, men det hadde vi ikke stende. Jeg skal absolutt prve meg p flere varianter av denne fremover. Og ikke minst m jeg nok f laget dem enda grovere slik jeg liker det. 

 

Til 4 store matpakkemuffins trenger du: 

- 2,5 dl speltmel - 1 ts bakepulver - 1 ts salt - 1 ts paprikapulver - 1 egg - 1 dl melk/flte - 50g revet ost - 50g salami - 50g smeltet smr

+ noen skiver ost til toppen! 

 

 

 

Slik gjr du: 

Skjr opp salami i strimlet, og skjr osten i strimler eller riv p ett rivjern. Bland alt det trre i en bolle, tilsett alt det vte og rr inn fyllet. Hell over i 4 store ildfaste former, eller muffinsformer. Det kan vre en fordel med stive former eller muffinsbrett slik at di ikke detter for mye utover. Dryss over litt ost p toppen og di er klare for og stekes. 

Stek p 180 grader i ca 15 minutter til osten er gyllen! 

Hper det faller i smak! 




Sesamlaks med tomatbulgur

 

Nok en Mandag er snart over, og her kommer dagens oppskrift. Vi hadde denne deilige laksemiddagen idag, og det var skikkelig snadder alts. Jeg streber alltid etter og finne nytt tilbehr til fisk, og det fant jeg idag. Denne her blir det ikke siste gang vi lager. 

Laks er en s utrolig anvenlig fisk, fordi den passer s utrolig godt sammen med det meste av tilbehr. Det er nesten s det kun er fantasien som setter en stopper for det alts. Det er kun nr jeg er hos bestemor at jeg spiser Laks med kokte poteter, gulrtter, agurksalat og rmme - og aldri ellers. Missforst meg rett, jeg liker den klassiske varianten, men jeg liker det litt mer spennende enn det til vanlig. Hver sin ting, til hver sin tid. 

 

Til 2 personer trenger du: 

- 3 dl Bulgur - 1 ss Tomatpure - 1 eske (390g) hakket tomat - 1 fedd hvitlk - 1/2 lk - 7 dl vann - 1 pose babyspinat - 3 laksefileter - 3 ss sesamfr-

 

 

Slik gjr du: 

Smr en ildfast form i bunn med smr, legg i laksefiletene og dryss over salt, litt pepper og sesamfr. 1 ss sesamfr pr laksefilet. Sett i ovnen p 160g i ca 15 minutter. Her er smak og behag nr det kommer til steketid, men jeg liker min lys rosa og gjennomstekt gjennom hele. 

I en stekepanne freser du lk med bittelitt olje. Tilsett tomatpure og hvitlk,  og stek i ett lite minutt fr du heller over hakket tomat og bulgur. Spe p med litt og litt av vannet. La trekke inn fr du heller p mer vann - og slik fortsetter du til bulguren er ferdig. Det skal ta ca 10-15 min. 

Nr bulguren er kokt ferdig smaker du til med salt og pepper. Rr inn spinaten og server umiddelbart - spinaten detter sammen p ett blunk s den trenger ikke st lenger p komfyren nr spinaten er rrt inn. 

 

 

 

Har du prvd dette fr? 




Deilig sukkervennlig ostekake

 

Denne ostekaken er dedikert til deg som ikke liker og f i deg alt for mye sukker, men som allikevel nsker og kose deg med noe ekstra en gang i blandt. N skal det sies at denne kaken p ingen mte er sunn, men du kan ha litt bedre samvittighet fordi den er tilsatt sukkerfri gele, og sukrin i ostemassen. 

Jeg hadde familien p kake og kaffe idag, og ingen av dem kunne gjette at det ikke var sukker i denne p samme mte som vanlig ostekake. S denne varianten skal jeg faktisk lage flere ganger. Personlig synes jeg ikke at tung og alt for st ostekake er noe godt - den skal heller vre litt mer frisk og syrlig. Brene p toppen gjr ogs at kaken fr en litt naturlig stning ogs, s der kan du prve deg frem med andre typer br dersom du vil det. 

 

 

Til bunn trenger du: 

- 225g Digestive kjeks - 100g smeltet smr -

 

Til ostemassen trenger du: 

- 1 pakke valgfri gele (jeg brukte sukkerfri) - 2,5 dl vann - 3 dl lettrmme - 200g kremost - 50g sukrin - 3 dl kremflte

 

Topping: 

- 1 pakke valgfri gele (jeg brukte sukkerfri) - 2,5 dl vann - skivet jordbr

 

 

Slik gjr du: 

Knus kjeksene med en foodprossessor slik at di er helt finkornet, smelt smr og bland sammen med kjekssmulene. Sett ringen p en springform rett p serveringsfatet og press kjekssmulene godt ned i bunn og godt ut i kantene slik at det blir tett. Sett kjlig slik at smret blir kaldt igjen. 

Ls opp gelepulveret i kokende vann, og avkjl til romtemperatur. Visp krem av kremflte og sukrin. I en annen bolle blander du kremost og rmme som du tilsetter oppi kremen. Visp til slutt inn den avkjlte flytende geleen i en tynn strle. Hell ostemassen over kjeksbunnen og la st minimum 4-6 timer i kjleskap for og stivne. 

Nr ostemassen har stivnet, ls opp gelepulver i kokende vann, og avkjl til romtemperatur. Skjr jordbr i skiver slik at du har disse klart. Hell en liten mengde gele over ostekaken, bare en liten millimeter for og "lime" fast brskivene. Legg jordbr i nsket mnster og hell over resten av geleen. Sett i kjleskap til geleen har stivnet helt. 

 

 

Det kan vre litt vanskelig og skjre ett helt fin stykke av kjeksbunnen, derfor anbefaler jeg og la kaken st ute i romtemeratur ca 15 minutter fr servering slik at smret i bunn fr myknet seg opp litt - og du fr skjrt fine stykker. 

 

Liker du ostekake? 

#ostekake #sukkerfri #kake #ost #kos #jordbr #gele #dessert 




Spelt og Chiabrd!

God Mandag! 

Idag skulle jeg egentlig poste ett innlegg med chiapudding til dere, men dessverre ble det veldig mislykket - noe som innimellom skjer nr man driver og forsker litt p kjkkenet. S derfor m jeg nok en gang friste dere med dette brdet istede. For hva med og ha hjemmebakt brd denne uken? 

Dette brdet baker jeg fast hver eneste uke, og jeg kan ikke huske sist jeg kjpte ferdigbrd p butikken. Dette brde er s mye sunnere enn det ferdigkjpte, i tillegg til at det er mye billigere og bake selv. Ikke tar det s innmari lang tid heller, for denne brddeigen skal bare rres sammen til en tykk grt. Jeg baker alltid 3-4 stykker i slengen og fryser ned slik at jeg har for en hel uke - og vel s det. Denne brdoppskriften og mengeforholdene har jeg faktisk kommet opp med selv, s dette har du garantert ikke smakt fr. 

 

Til 1 brd trenger du: 

- 25g Chiafr - 25g Linfr -  25g sesamfr - 50g Havregryn - 50g Solsikkekjerner - 100g siktet speltmel - 200g sammalt speltmel - 3 ts trrgjr - 1 ts salt - ca 3,5dl vann.

 

 

Slik gjr du: 

Vei opp og bland alle de trre ingrediensene fr du har i vannet. Dette er fordi at Chiafrene har en tendens til og klumpe seg litt sammen nr dem kommer i vann, og dette unngr du ved og blande det godt sammen fr du har i vannet - ja dere skjnner. 

N skal rren f st og heve minst 1 time - eller til deigen har doblet seg. Hell deigen over i en smurt brdform ( Smres med smr eller olje) og la heve 45 minutter til. Nr brdet har hevet seg fint i formen setter du den midt i ovnen p 180g i 30 minutter. Etter 30 minutter tar du brdet ut av formen, setter det p rist inn i ovnen igjen og lar det steke 10 minutter til. Nr brdet har ftt avkjlt seg litt er det bare og kose seg med nystekt brd og favorittplegget ditt. 




Denne ukens....

Mest lest: Mango Gele!

Denne gelen postet jeg, og den ble faktisk delt p blogg.no sin facebookside. Overraskende nok ble da dette ukens mest leste innlegg - og jeg er spent p om noen der ute har prvd den? Trykk her for og komme til bloggposten

 

*

 

Minst lest: Frokostgrt, Byggryn og chia! 

En av ukens frokostgrter ble nok ingen suksess p bloggen denne uken. Synd, for den er jo utrolig god. Denne fortjener en ny sjanse! Du finner oppskrift her! 

*

Ukens cravings: Havregrt med Chia og banan! 

Denne har jeg hatt til frokost siste 3 eller 4 dagene n. Og i tillegg har jeg ftt samboeren min hekta p denne ogs. Kjempe god, full av nring og masse protein s er denne en klar frokostfavoritt her i huset. Du finner innlegget her! 

 

Hvilken er din favoritt? 

 




Foccacia

 

Foccacia og forsvidt boller er nesten di to tingene jeg spiser som er laget med rent hvetemel - for ellers prver jeg og unng det helt. Men som mange andre er jeg svak for rykende fersk bakst, og jeg er ikke mer enn menneskelig s jeg unner meg sklart en gang i bland. Alt med mte. 

Denne oppskriften gir en halv langpanne, noe som er alt for mye for oss to her hjemme. Derfor lager jeg formen, skjrer opp og fryser ned mindre stykker. Da er det lett og ta opp posjonsvis nr vi har suppe til middag. En suppe krever sitt brd. 

Du kan toppe en foccacia med skiver av tomater, fetaost, hvitlk, oliven, soltrket tomat, timian og rosmarin - men min favoritt til suppe er nok med maldonsalt. Skal jeg lage til grillmat bruker jeg gjerne litt mer spennende topping. 

 

 

Dette trenger du: 

- 10dl hvetemel - 5 dl vann - 50g gjr - 1 ss sukker - 1 ts salt - 1 - 1 1/2 dl olivenolje

 

Bland sammen mel, vann, gjr, salt og sukker til en tykk grtblanding. Bland godt og hell over 1/2 dl olivenolje - vend oljen lett rund deigen slik at "grtklumpen" ikke henger fast i bollen. Legg plast over bollen og la heve i 1 time. 

Sl s luften ut av deigen og hell den over i en form du har kledd med bakepapir. Hell over resten av oljen og lag sm groper med fingerspissene ned i deigen. Dryss over nsket topping og la etterheve i 30 minutter. 

Stek i 30-40 minutter p 200g midt i ovnen. 

 




Spicy, kremet kyllingsuppe som varmer

 

Denne suppa fikk jeg for noen r siden, og denne blir ofte glemt her i huset. Men denne er s utrolig god og spicy, s denne m ikke glemmes - men heller lages oftere. Denne har alt, bde krydder, chili, kylling og en kremet smak. Og s serverer du den med rykende deilig salt foccacia s blir dette her ett skikkelig snaddermltid alts. 

Du trenger: 

1,2 l vann - 1 boks creme fresh (3dl) - 2 x kyllingfilet - 2 paprika - 1 lk - 1 purre - 1 boks mais - 1/3 chili - 1 ss karri - 1 ss paprikapulver - 1 ss salt - 2 hnsebuljongterninger

 

 

S enkelt er det: 

Hell vann i en kjele sammen med biter av kylling og buljong. La smkoke i 20 minutter, tilsett paprika, lk og purre og kok i 10 minutter til. Tilsett boksen med creme fresh, krydderen,mais, purre og la alt smkoke i 5 minutter. 

 

 

Skal du prve ut denne? 




Laks med quinoasalat

 

Denne er ganske lik den jeg tidligere har postet, men denne er uten di asiatiske smakene. Ikke alle liker koriander og chili, s denne er litt mer vennlig. Uansett s tror jeg aldri at jeg noen gang kommer til og g lei kombinasjonen av Laks, Mango og avokado - det er s utrolig godt. Fr var vi typiske og spiste alltid taco, pizza og masse pastaretter nr helgen kom - vi skeiet skikkelig ut hver eneste helg. Men slik er det faktisk ikke her i huset lenger, og det er noe kroppen setter pris p. Og spise Laks og en slik salat som dette er helt innafor p en Fredagskveld. 

 

 

Til 2 personer trenger du: 

- 4 laksefileter - 2 dl ukokt quinoa - 1 mango - 1 avokado - 1 gul paprika - 1/2 pk crispisalat - 1 pakke cherrytomat - saften av 1/2 lime - 1 ss olje - salt/pepper

 

Slik gjr du: 

Frst koker du quinoa etter pakkens anvisning. La den kokte quinoaen kjle seg helt ned.  Del opp mango, paprika, avokado, crispisalat og cherrytomatene og legg i en egnet bolle - bland i quinoaen. Bland sammen lime, olje, salt og pepper og hell dressingen over salatblandingen. Bland godt. 

Nr salaten er ferdig, steker du laksen i en stekepanne med litt salt og sitronpepper. 

 

 

 




Hjemmelaget lasagne

Glem Toro, denne her tar nesten like kort tid og lage - og den smaker 10000 ganger bedre. Lag p lag med kjttsaus, bechamel og pastaplater er jo s godt. Jeg har prvd mange hjemmelagede lasagner opp igjennom og flere av dem inneholder veldig mange ingredienser. Men denne her er vel s god med mange ferre, s du har nok allerede det meste i kjkkenskapet. 

 

Til en 20x20 form trenger du: 

 

Kjttsaus: 400g kjttdeig - i boks hakkede tomater med hvitlk og oregano - 1 ts salt - 0,5 ts pepper - 0,5 ts kanel - 1 fedd hvitlk - 1 lk - 0,5 dl vann

Bechamel: 3 ss hvetemel - 3 ss smr - 6-7 dl melk - salt/pepper - (0,5 ts muskattntt) 

/Lasagneplater - nsket mengde ost som topping/

 

 

Start med og lage bechamelsausen. Smelt smr i en tykkbunnet kjele, og rr inn hvetemelet. Spe p med melk litt etter litt til du fr en tykk saus. Smak til med salt og pepper, og evt muskattntt dersom du liker og/eller har. Nr melsmaken er vekk setter du sausen til siden. (ca 10 minutter)

S skal du lage kjttsausen. Del lk i smbiter, og stek sammen med kjttdeigen. Tilsett ett fedd hvitlk og resten av krydderne. Hell over tomatsausen og vann og la alt putre noen minutter. 

Finn frem en ildfastform og legg lagvis tomatsaus, bechamel og pastaplater. Gjenta s mange ganger du vil - eller har saus til. Dryss over nsket mengde revet ost, og stek i ovnen p 200gr i 20-30 minutter til osten er gyllen. La lasagnen hvite 5 minutter fr du skjrer i den slik at den fr satt seg. 

Server med en frisk salat med fetaost og hvitlksbaguetter!. 

 




En smaksbombe - Linsesalat

 

En av tingene vi bestemte oss for at vi skulle bli flinkerer til i 2018 var og spise litt mindre kjtt og heller litt mer fisk. Men s har jeg jo innsett at man rett og slett verken trenger fisk eller kjtt for og f en skikkelig god smakfull fullverdig middagsrett. Mange vil jo kanskje si at salat ikke er middag - men her mener jeg at det kommer helt ann p innholdet i salaten. Jeg lover deg, denne smaker s godt og gjr det mett i timesvis etterp. 

For to personer: 

- En pose babyspinat - 2 bokser linser - 1/2 rdlk - 1 granateple - 1 neve hasselntter - 1 boks fetaost med soltrket tomat - 5 x soltrket tomater p glass - litt crispisalat - 5 reddik

 

Skyll av linsene i en sil og legg i en salatbolle. Finskjr rdlk, hasselntter og reddiker. Hakk opp soltrket tomat og del opp granateple. Bland alle ingrediensene sammen. N skal du lage dressingen: 

2 ss rapsolje, saften av 1/2 lime, 0,5 ts trket koriander, 0,5 ts salt, 1 finhakket fedd hvitlk og en knivodd pepper rres sammen i en liten skl. Rr litt godt, for det er litt knotete og blande oljen i limen men det gr. Hell dessingen over salaten og bland alt veldig godt sammen.  

 

 

Dette er absolutt en rett som passer godt inn p en Fredagskveld, s har du enda ikke bestemt deg for hva du skal spise til gullrekka p tv idag anbefaler jeg virkelig denne. Og om du absolutt vil kan du ogs servere den med godt brd p siden - feks foccacia eller saftig gulrotbrd. 

Du sparer bde milj og lommeboka ved og spise noen kjttfrie middager. For og erstatte de viktige vitaminene fra kjttet er nemlig ikke s vanlig som man skulle tro. Linser er egentlig ganske smaklse s disse kan du krydre etter eget nske. Og dersom du liker kan du jo ogs prve kikerter som ett vegetarisk alternativ. 

 

Skal du prve deg p denne salaten?




Ovsbakt Torsk med nttelokk

 

Alts, fisk er s utrolig godt og noe jeg absolutt kunne spist hver eneste dag. Og Torsk er vel en av den fisketypen som str langt opp p lista mi over favoritter , lite slr skikkelig fersk lettsaltet torsk. Her har torsken ftt seg ett skikkelig godt lag med ntter og persille. I tillegg en skikkelig god blomklmos og masse deilige grnne aspargesbnner. 

Dessverre s har jeg ikke eksakte mengdeml p denne retten, for noen ganger er jeg ett rotehode og glemmer og notere ned fordi jeg ofte slumper nr jeg str p kjkkenet. Faktisk s slumper jeg stort sett hele tiden, men det er snn man lrer - og snn man fr maten perfekt. 

 

Uansett, til oss 2 personer brukte jeg: 

- 600 g torsk - 1 blomkl - 3 dl mandler og hasselntter - en neve persille - en ts sitronsaft - 1 ss rapsolje - salt/pepper - melk - smr - 1 pose brekkbnner - 

 

 

Slik gjr du: 

Sett stekovnen p 200grader. 

Del blomkl i sm buketter og kok mre. Mos dem med en "moser" eller gaffel. (Jeg anbefaler og ikke bruke stavmikser for da fr du en veldig tynn grt.) Tilsett s en god spiseskje smr, og melk slik at du fr en "stappe" lignende konsistens. Smak til med salt og pepper. 

Hakk nttene i passlige sm biter og bland i sitronsaft, olje, persille, salt og pepper. Legg fiskefiletene i en ildfast form og fordel ntteblandingene over hver filet. Sett filetene inn i ovnen og stek i ca 10-12 minutter - eller til fisken flaker seg. 

Gi aspargesbnnene ett raskt oppkok i lettsaltet vann. 

 

Liker du fisk? 




Frokostgrt: Havregrt med Chia og banan

 

Denne her m dere prve, for denne skal jeg absolutt lage meg igjen. Full av masse nring og mettende ingredienser. Flyelsmyk havregrt med deilige chiafr og banan - og en skjult ingrediens nemlig eggehvite. Disse ingrediensene gjr at kroppen din vil takke deg i mange mange timer. 

Til en porsjon trenger du: 

- 1 dl havregryn - 1 ss chia - 1 eggehvitte - 1,5 dl vann - 1 dl melk - 1/2 ts salt - 1/2 ts sukrin - 1/2 moden banan

 

 

Slik gjr du: 

Bland havregryn, vsken, chiafr, sukrin og salt i en tykkbunnet kjele. Kok opp til grten har tyknet - dette tar noen minutter. Husk og rr godt hele tiden s ikke grten brenner seg. Nr grten er ferdig trekker du kjelen til siden fra platen. 

Mos bananen i en skl med en gaffel, og skill eggeplommen fra eggehvitten. 

N setter du grten tilbake p platen, og heller i eggehvitten mens du rrer skikkelig godt samtidig. Nr eggehvitten er rrt inn rrer du inn bananmosen. Gi grten ett raskt oppkok og den er klar for servering. 

 

 

Noe du kunne prvd? :) 




Matpakkewraps med egg og spekeskinke

 

De forrige matpakkewrapsene jeg delte med dere ble kjempe populre, og det var morro og se hvor mange ganger det innlegget ble lest. Derfor kommer jeg n med ett nytt tips til fyll idag. Samboer elsket di frste han fikk, og jeg vet han kommer til og digge disse ogs. Denne gangen har jeg brukt wraps med fullkorn, noe som metter enda litt mer enn de vanlige. Men hey, begge deler funker like fint. 

Denne gangen har jeg fylt wrapsene med noe s enkelt som kokt egg og spekeskinke. Om du vil, kan du ogs bruke litt majones inni - men det vet jeg at han som fr denne matpakka ikke liker s godt s derfor droppa jeg det. En yoghurt i tillegg blir jo nesten som en dessert - og dessert er jo godt :-) 

 

 

Til samboeren min lagde jeg 3 halve ruller, og til det brukte jeg 4 hardkokte egg. N vet jeg at han er litt over gjennomsnittet glad i egg, s her sparte jeg heller ikke p noe. Det er sikkert hvertfall greit og beregne 1 egg pr halve wraps vil jeg tro. Og s fyller du p med valgfri mengde spekeskinke. 

Fremgangsmten er jo enkel. Kok egg hardkokte - 10 minutter og avkjl disse helt. Del opp med en eggedeler og legg skiver av egg og spekeskinke inni wrapsen. Jeg drysset ett syltynt lag med salt inni ogs, men det er smak og behag for hvor mye salt man liker. Skinka er jo ogs ganske salt i seg selv. 

 

 

Ser gode ut? :) 




Frokostgrt: Byggryn og Chiafr

 

Rekk opp handa den som digger grt til frokost? Vel, jeg rekker opp begge mine hender fordi jeg har spist grt til frokost flere dager p rad n. En ny verden har pnet seg for meg, og har prvd nye versjoner hver eneste dag - og alle har falt i smak. 

Og starte med en skl grt gir meg virkelig det beste grunnlaget for resten av dagen, og jeg er klar og full av nringsrik magefyll som holder lenge akkurat slik jeg liker det. Toppet med litt deilig st banan eller annen frukt gjr denne skikkelig god. 

 

Til en frokostposjon trenger du: 

- 50g byggryn - 2,5 dl vann - 1 dl melk - 1 ss chiafr - 1 ts sukrin gold - 1 ts salt

 

 

Bland alle ingrediensene sammen i en tykkbunnet kjele, og kok grten til den har tyknet helt og byggrynene er mre. Pass p og rr godt hele tiden fordi grten inneholder melk som lett svir seg i bunn av kjelen. 

 

 

Har du en frokostfavoritt? 




Brasserte svinekoteletter og byggrynsrisotto

 

Denne kvalifiserer som en skikkelig fullverdig Sndagsmiddag. Og det beste er at halve retten lager seg selv i ovnen. Det krever en liten innsats med risottoen, men det er ikke s utfordrende. Vi unngr og spise hvitt brd, ris osv om dagen s derfor prvde jeg meg p byggrynsrisotto - noe som ble en suksess. 

Denne retten krevet at du har en stpjernsgryte, eller en annen ildfastgryte med lokk. Vi fikk Le cruset i hst, og har helt rlig ikke ftt testet den s mye enda men det blir det forandring p fremover - det er jo s mye godt man kan hive i en snn gryte. Nevnte jeg at jeg elsker mat som lager seg selv? :-) 

 

Til 2 personer trenger du: 

- 3 svinekoteletter - 4 gulrtter - 1/2 lk - 1 stangselleri - 2 dl eplejuice - 1 dl vann - 1 kjttbuljongterning

Brun kotelettene i en panne - eller i gryta som skal inn i ovnen. Del opp gulrot, lk og stangselleri i store biter (Denne skal st nesten 2 timer i gryta s det er viktig med store biter for og unng mos). Legg ett lag grnnsaker , 1 lag kjtt og ett lag grnnsaker fr du heller over eplejuice og vann. La st i ovnen i 2 timer p ca 160gr. 

 

 

Nr formen har sttt tiden sin i ovnen ta den ut og la st med lokk p mens du lager risottoen. 

 

Til risottoen trenger du: 

- 150g middagsbyggryn (3 poser) - 3 dl vann - 2 dl kraft fra forma - 80 g revet parmesan - 1/2 lk - 5 asparges - 1 ss smr

Fres lk blank i smret og hell over byggrynene. Spe p men litt og litt vann og kraft etterhvert som det trekker inn i grynene. Kutt aspargesen i sm biter og tilsett dette nr grynene er s og si ferdigkokte. Hell over parmesan og la alt koke ett par minutter slik at parmesanen smelter. Smak til med salt. 

Det kan vre du m justere vannmengden litt. Derfor ta alltid litt og slitt slik at du kan tilsette mer eller mindre om ndvendig. 

 

 

Jeg lover deg supermre koteletter nr du lager dem p denne mten. De virkelig smelter p tungen alts. Kraften som blir igjen i gryten er perfekt og fryse ned i en isbitform slik at du har til sauser senere. Fordi denne er s kraftig og god og passer perfekt som base til enhver saus. 

 

 




Mango gele

 

Som en litt sunnere kveldskos? Eller som topping p en kake? Eller sammen med litt vaniljekesam? 

Denne kan brukes til flere ting, og allikevel smaker den kjempe godt alene ogs. Her i huset elsker vi mango, og bruker det flere ganger i uken - bde fersk og frossen. Du trenger bare to ingredienser til denne i tillegg til vann:

200g tint, (frossen) mango - 3 plater gelatin - 2 ss kokende vann. 

 

 

Kjr mangoen i en blender eller med stavmikser til den er som en tykk grt. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, klem vannet ut av dem og legg i en egen skl. Hell over 2 ss kokende vann og rr godt. Bland gelatinblandingen godt inn i mangoblandingen - og hell i egnet form. Sett p kjl i 2 timer - eller til geleen er helt stivnet. 

* Om du bruker denne som topping p ostekake ville jeg 3 doblet oppskriften. 

 

 




Kyllingsandwich med tomat

 

Hadde det vrt opp til samboeren min hadde vi hatt dette til middag flere ganger i uka. Jeg introduserte dette til en skeptisk samboer i sommer, og siden den gang har han vrt helt i himmelen nr jeg nevner denne. Men jeg skjnner han godt, det er ett smakfullt og lett mltid og spise. Dette er nok en kombinasjon av bde sandwich og bruchetta, men - det er bare fantastien som setter stopper s derfor blir det litt fra begge. Det er derfor jeg liker mat s godt, nemlig fordi det ikke finnes regler og at man kan eksprimentere som man vil. 

 

Denne oppskriften gir deg lunsj for 2 personer - skal du ha mer ker du bare oppskriften selv: 

- 1 kyllingfilet delt i 2 p langs - 2 tomater - 1/4 lk - neve basilikum - 2 ss olivenolje - 1 avokado - 2 skiver godt brd - salt/pepper - balsamico - evt pesto

 

 

 

Slik gjr du :

Krydre kyllingfiletene med nsket krydder og stek dem i ei panne. Stek brdskivene i litt olje i ei varm panne s di blir spr i kantene. Mos avokado til en grov mos. Skjr opp tomater, lk og basilikum og bland dette sammen med oljen i en skl. 

S legger du brdskiven p en tallerken, legger ett godt lag avokado, s tomatblandingen og kyllingskiven p toppen. Ringle litt balsamico over - og hvis du vil kan du ogs godt legge en liten stripe grnn pesto ogs. 

 

 

Det er ogs veldig godt og ha forskjellig typer tomater i denne, og jo stere tomatene er jo bedre er dem alts. S er du heldig og ha godt utvalg tomat i butikken din br du absolutt dra nytte av det og bruke litt av hver - i stede for vanlige tomater som jeg har brukt her. 

 

 

 

 




Denne ukens....

Nok en uke har rast forbi, og den siste kvelden for denne uken er snart ferdig. Jeg er klar for en ny uke med mange nye oppskrifter og dele med dere. Denne uka har vrt spesiell for meg fordi dette er frste gangen jeg har havnet p topplisten, og ikke minst s l jeg der 2 dager - noe jeg er utrolig stolt av. Det krever sine timer bak dataskjermen og kameraet for og skape innlegg og publisere, og jeg kan med hnden p hjertet si at denne uka har jeg blogget mer enn noen gang. 

Hper dere finner bloggen min inspirerende, og at dere besker den igjen! 

Her kommer en oppramsing av denne uken :-D 

Mest leste innlegg: 

Disse matpakkewrapsene med omelett ble skikkelig popure bde av mannen her i huset, men ogs dere lesere p bloggen. S enkle, og s gode s skjnner jeg godt at disse blir en hit i matboksen. Du finner innlegget ved og trykke her! 

 

Minst leste innlegg: 

Det var ikke mange som klikket seg inn p bloggen for disse, men mange lesere eller ei - varme hvitlksbrd gratinert med ost er supergodt! Du finner hvitlksbrdene ved og klikke her! 

 

Ukens cravings: 

Bananpannekakene! Trenger disse egentlig noen utdypning? Disse er sinnsykt gode, og passer like godt til frokost som dessert. Du finner oppskriften til disse ved og klikke her! 

 

Ukens innkjp: 

Pastamaskin!!! Som jeg gleder meg til og prve ut denne. Gjr dere klar for mange pastaretter den kommende uken. Jeg er ikke sikker p hvor enkelt dette egentlig blir, men jeg er optimistisk og kan nesten ikke vente. Hvis andre klarer og lage selv - s skal jeg klare ogs :) Denne kjpte jeg p Kitchn og kostet kun 399,-

 

 




Digg Tacopai med stpotet

 

Denne her, den skal vi absolutt lage flere ganger for den falt i smak hos oss begge. En skikkelig god tacopai er ikke og forakte alts. Kombinasjonen av den litt spicy tacosmaken og det ste fra stpoteten gjr at denne er skikkelig balansert i smak. Og med salat og en dsj rmme p siden s ble dette skikkelig godt. 

Har du rester er jo denne perfekt og ta med som lunsj p jobb eller skole ogs - om du ikke spiser opp alt samme kveld da, for med denne kan det faktisk skje! 

Til en ildfastform trenger du : 

3 stpoteter i tynne skiver, 1 lk, 1 paprika, 1/2 boks mais, 1 pose tacopulver, 400g kjttdeig, 1 dl flte, 1 fedd hvitlk, 2 dl vann og ca 3 dl revet ost som topping. 

 

 

Slik gjr du: 

Sett ovnen p 200grader. 

Slice stpoteten med en mandolin i tynne skiver. Du kan sklart bruke kniv, men jeg rder deg til og bruke en slicer - for da gr jobben fort. Legg potetskivene i en ildfast form sammen med 1 dl flte, 1 fedd hvitlk skjrt i biter og salt/pepper. Bland alt med hendene og sett i ovnen i 20 minutter. 

Stek kjttdeig, lk og paprika - og tilsett mais p slutten. Hell over tacokrydderblandingen og tilsett 2 dl vann. La smkoke ett par minutter. 

Nr potetene har sttt sin tid i ovnen fordeler du kjttdeigblandingen over, og topper det hele med ost. La s formen st i ovnen til osten er gyllen og smeltet - ca 20-30 minutter. La den st 10 minutter p benken for og "sette" seg fr du skjrer i den. 

 

 

* Server med salat, rmme og salsa dersom du liker det. I tillegg er det en ide og sette frem en skl nachochips dersom du ikke er s opptatt av kalorier. 

* Om du vil gjre paien litt mer kremet kan du tilsette 3 ss creme fresh i kjttdeigblandingen fr du brer den over potetene.

 

Hva er din tacofavoritt? 




Flyelsmyk Flyelsgrt!

 

Flyelsgrt eller smrgrt som det og heter. Skikkelig godt en skjeldent gang synes jeg. Det er ikke ofte jeg spiser dette fordi kroppen min rett og slett ikke responderer s bra p hvitt hvetemel. Men noen ganger fr vi denne servert hos bestemor, og det er liksom litt sjarm med denne grten og ett glass husholdningssaft p siden - barndomsminner igjen! :-) 

 

Til 1 porsjon grt trenger du : 

- 2,5 dl helmelk - 0,5 dl hvetemel - 1 god ss smr - 1/2 ts salt - 

 

Smelt smr i en kjele. Hell i hvetemel og salt, og rr godt. Tilsett melken litt etter litt og rr godt hele tiden snn at du ikke fr klumper, og at det ikke brenner seg. Nr du har hatt i all melken koker du grten p svak varme i 5-10 minutter til melsmaken har kokt bort. 

Hvis du vil kan du varme opp melken i kjelen p forhnd. Hell den over ett literml i mellomtiden mens du smelter smr og har i melet. Dette gjr at grten tykner fortere men gir ingen forskjell p den ferdige grten alts :) 

 

 

Denne m serveres med sukker, kanel og smr - for da er den aller best. Du kan ogs lage den med en liten tvist og rre inn ett par skjeer rmme p slutten av koketiden - litt snn juksermmegrt! Og du? Ikke glem husholdningssaften da :-) 




Bananpannekaker med sjokolade og mandler

 

Dette hadde jeg til frokost her en dag. Kanskje ikke den sunneste frokosten tenker du, men det er faktisk bare ett tynt lag med sjokoladeplegg som gjr at denne inneholder sukker. Bananpannekaker er noe jeg ganske ofte lager meg til frokost, bde med og uten sjokoladetoppingen. 

 

Jeg lager meg 3 sm pannekaker av : 

- 1/2 banan - 0,5 dl havremel - 1 egg - 1 klype salt

Mos bananen med en gaffel og visp sammen med resten av ingrediensene. Jeg steker 3 sm pannekaker, men du m gjerne heller lage en litt strre en. S m du bare toppe med det du liker best. Jeg pleier og bruke resten av bananen i skiver hver gang nesten, og s har jeg p hakkede mandler og litt sjokoladeplegg om jeg vil kose meg litt ekstra. 

 

 

 

Fr var jeg utrolig drlig p og spise frokost, faktisk s kunne jeg g gjerne til jeg kom hjem fra skolen i 14.tiden fr jeg faktisk spiste. Utrolig at jeg i det hele tatt klarte og st p beina. Men n det siste ret, srlig etter jeg var gravid har jeg blitt ett skikkelig frokostmenneske. Fordi, jeg har nemlig lrt meg at frokost trenger ikke vre en trr brdskive med svett ost eller skinke - det kan vre s utrolig mye mer. Se p denne pannekaketalleknen da, jeg klarer nesten ikke bestemme meg for om dette egentlig er frokost eller dessert.  Men hvem liker vel ikke og spise dessert til frokost med god samvittighet? 

 




Lun leverpostei med sprstekt spekeskinke og Champignon

 

Dette er en skikkelig godt kosemat-alternativ p kvelden. Er det ikke snn at noen typer mat smaker mye bedre p visse tider av dgnet? 

Denne retten ble jeg introdusert for for mange r siden, ikke det at jeg lager dette s ofte men det m jeg fremover n. Dette er skikkelig snaddermat for meg hvertfall. For leverposteien blir skikkelig lun og pors av og varmes, og det er digg. Ett pluss denne gangen er jo at leverposteien er hjemmelaget. Du finner innlegget med leverpostei her!  Det blir vel s godt med kjpepostei alts, men du m velge en grov type :) 

 

 

Fremgangsmten er skikkelig enkel, og du bruker den mengden av di forskjellige tingene som du vil. Leverposteien blir best om du varmer den p ca 70 grader i en times tid i stekovn, men du kan jukse og varme den p lavest temperatur i mikroblgeovnen. Stek toppingen i en stekepanne med smr og litt salt. Du kan bruke bacon ogs, men jeg brukte spekeskinke idag da det var det jeg hadde liggende i kjleskapet. 

 

 

Til lun leverpostei er det godt med litt grovt brd. Jeg ble servert denne med Dansk rugbrd frste gang, men det er ikke helt min favoritt. Men brdet jeg selv baker er mer enn grovt nok for dette, s det ble en perfekt kombinasjon. Du finner oppskriften p mitt Spelt og Chiabrd om du blar litt lenger ned p bloggen. 

 




Fiskegrateng for hele familien

 

Fiskegrateng er noe som kanskje er litt tidkrevende og lage, men hjemmelaget er absolutt det beste. Det som kanskje er den beste med denne er at det faktisk inneholder mye fisk - noe kjpegratengene ikke alltid gjr. Jeg elsker og lage denne gratengen, men det eneste som er minus er at det blir litt oppvask fordi det er en del elementer som man skal gjennom - derfor er det fint og ha med seg en oppvaskhjelp nr man lager denne! 

Denne her er mild og god, s jeg er helt sikker p at dette er en fin rett som passer bra for barn ogs. Kjempe fint og kunne gi fisk til barn p denne mten synes jeg. For jeg husker hvertfall selv at jeg elsket da jeg fikk servert fiskegrateng da jeg var liten selv - mye bedre enn feks kokt fisk og poteter. 

 

For og lage en form med 4 porsjoner trenger du: 

- 600g torsk - 50 g smr - 4 del Makaroni - 3 ss hvetemel - 5 dl melk - 3 egg - 0,5 ts salt - 0,5 ts muskatntt - 0,5 ts pepper - 2 dl revet gulost - 1 ss sitronsaft - 1 dl strkavring eller brdkrumme. 

 

 

Slik gjr du: 

Kok pastaen 2 minutter mindre enn det pakken sier (den kokes ferdig i ovnen etterp). S tar du av vannet og setter den til siden s lenger. Trekk torsken i vann, og legg den p ett stykke trkepapir for og renne av seg vann. 

S lager du sausen: 

Smelt smr i en kjele, og tilsett hvetemel. Spe med melk og la sausen smkoke til melsmaken er vekk. S tilsetter du muskattntt, sitronsaft, salt og pepper. Tilsett s ett og ett egg, fr du til slutt tilsetter halvparten av osten. 

Bland saus, makaroni og fisk og hell i en smurt ildfast form. Dryss over strkavring og resten av osten. 

Stek p 200gr i ca 30 minutter - eller til osten er gyllen og fin. 

 

 

Jeg bruker ikke og ha poteter inntil denne fordi jeg synes det er karbohydrater nok i gratengen. Men det som alltid er fast flge til gratengen er revet gulrot med masse sitronsaft. Mmmmmmmm! 

 




Fornyd jente p topplisten!

 

Hei Hei kjre lesere! 

Da jeg vknet idag og oppdaget at jeg var p topplisten - kunne jeg ikke blitt mer glad. Jeg er s utrolig takknemlig, og jeg synes det er fantastisk morro og se at dere faktisk besker bloggen min dag etter dag - det gir meg en motivasjonsboost til og fortsette. 

Jeg tar det ikke som en selvflge at det er slik, fordi jeg vet det finnes mange flotte blogger der ute. Jeg kommer fortsatt hver dag til og jobbe hardt med bloggen for og dele min matinterresse med dere. Og ikke minst hper jeg dere vil fortsette og beske bloggen min,  og finner den inspirerende!

Ha en flott helg! :) 

 




Gratinerte hvitlksbrd med tomat

 

Enkel og god lunsj? som forrett? som frokost eller rett og slett en god kveldsmat? 

Hvitlksbrd er jo s utrolig godt, og noe jeg ofte bestiller som forrett nr jeg spiser middag ute. Jeg har faktisk aldri laget dem hjemme fr, kun vanlige ostesmrbrd - og det er jo tross alt en liten forskjell! 

Du trenger bare 5 ingredienser, og det er ingredienser di fleste allerede har hjemme: 

- Brd - Ost - Smr - Hvitlk - Tomat - (evt maldonsalt) 

 

 

Bland hvitlk sammen med smr og smr ett godt lag p en brdskive. Skjr skiver av en tomat slik at det dekker hele brdskiva. S skjrer du skiver av ost og legger over, dryss over litt maldonsalt hvis du liker salt. Det hele gratineres i ovnen p 200 grader til osten er smeltet og gyllen.

Serveres umiddelbart nr di kommer ut fra ovnen :) 

 

Liker du hvitlksbrd? 




Aspargessuppe laget fra bunn av

 

Denne suppa gir meg skikkelig flashback til barndommen min. Av en eller annen grunn tenker jeg alltid p Pappa nr jeg hrer og/eller lager Aspargessuppe. Hvorfor det vet jeg ikke, fordi jeg har bare ftt det servert hos han en gang - og da var det en Knorr posesuppe. 

Aspargessuppe er kanskje noe ikke alle er like kjent med, men det er utrolig godt og smakfullt. Denne er ogs laget uten hvetemel, s om du har glutenallergi kan du trygt spise denne. For min del har jeg ikke glutenallergi, men magen min er ikke verdens strste fan av hvetemel uansett. 

 

Til 1 liter suppe trenger du: 

- 6 asparges - 2 bokser hermetiske asparges  - Kraften av di hermetiske aspargesene - 1/2 gul lk - vann - 2 dl melk - 2 dl flte - 2 ss smr - 1 buljongterning (hns eller grnnsak) - salt/pepper  

 

 

Slik gjr du : 

Tm saften av de hermetiske aspargesene i ett literml, og sett kraften til sides. Putt den ene boksen med asparges i en kjele sammen med fersk asparges og lk skjrt i grove biter. Hiv oppi smr og fres til lken har blitt litt blank. 

Ta frem litermlet med aspargeskraften, og tilsett melk og flte fr du fyller opp med vann til du tilsammen har 1 liter vske. S heller du halve mengden vske (5dl) over aspargesene og lken i gryta og kok til alt er mrt - nr lken er blank og aspargesen myk. 

Nr alt er mrt heller du innholdet i kjelen over i en blender og kjrer alt til det ikke lenger er biter av verken lk eller asparges. S heller du blandingen tilbake i kjelen og tilsetter resten (5dl) av vsken sammen med en buljongterning. La koke opp og smak til med salt og litt pepper. Helt til slutt tilsetter du den andre boksen med aspargesbiter. 

 

 

Som vanlig serverer jeg suppe med hjemmebakt foccacia! 

 

 

Visste du at Asparges har flere helsemessige fordeler? 

  • Fin for forebynning av nyrestein
  • Gunstig for di med gikt! 
  • Minimerer risiko for urinveisinfeksjon. 
  • Lindre oppblsthet. 
  • Inneholder hye niver av Folat og Vitamin K! 
  • Blodtrykkssenkende. 

Med disse helsefordelene er det heller ikke ett minus at Asparges smaker kjempe godt! 

 




Bananer p en pinne

 

Nam Nam Nam! Disse er s gode! De er kanskje ikke akkurat di sunneste, men noen ganger er det lov og kose seg litt ekstra.  Jeg tipper at nr min bedre halvdel ser at jeg har lagd disse uten at han var hjemme - da blir han nok litt smsur :) 

Alt som kreves for og lage disse er noen trepinner - eller andre passende pinner, bananer, sjokolade og valgfritt strssel. Jeg hadde knuste hasselntter p den ene og kokosmasse p den andre. N kom jeg akkurat p at jeg burde absolutt hatt p litt maldonsalt ogs...Tenk s godt det hadde vrt! 

 

 

 

Fremgangsmten er veldig enkel: 

Del en banan i to, tre dem p hver sin pinne og legg dem i fryseren. Det er en fordel at bananene er kalde, nesten frosne fr du trekker dem i sjokolade. Mens bananene ligger i frysa smelter du sjokolade i ett vannbad - evt med litt delfiafett, men det er ikke ndvendig. Avkjl sjokoladen litt. 

N henter du bananene fra fryseren og dypper tuppen av dem i sjokoladen, og s videre i toppingen du har valg - hvis du vil ha topping da sklart. Du m uansett vre litt rask, fordi sjokoaden fort stivner p den kalde bananen. 

S er det bare og legge dem p en passende tallerken, og gomse i seg :) 

 

 

Ser ikke disse gode ut, eller ? 




Nydelige matpakkewraps med omelett

 

Jeg tror mannen i huset ble veldig fornyd da han fikk med seg denne nistepakka p jobb alts. Omelett med skinke, ost, paprika og lk som er rullet inn i en tortillalefse det faller i smak hos di fleste. I tillegg sende jeg med han en yoghurt - s da fikk han en mettende fullverdig lunsj p jobb. 

De fleste vet n at jeg digger all mat som spises i wrap, det har jeg sagt fr. Men det som ofte skjer er at det alltid ligger igjen en eller to lefser. Stort sett blir disse kastet, men jeg tenkte for meg selv at disse er jo perfekte og fylle og bruke som matpakke. Dermed falt valget idag p omelett, siden det er enkelt og smaker godt bde kaldt og varmt. 

Det finnes ingen oppskrift p disse, men jeg brukte 3 egg pr lefse. Mengde og hvilket fyll du vil ha, velger du helt selv. Lager du flere slik som jeg gjorde idag kan det vre en fordel og lage i flere omgangen - snn at du lager en lefse av gangen. Husk og la omeletten avkjle seg fr du ruller den inn i wrapsen. 

 

 

 

Jeg vet med meg selv, at brdskive er s utrolig kjedelig - og det finnes s ufattelige mange ting som man kan ta med som lunsj p jobb. Alle gleder seg jo til matpause p jobb, men om du vet at nista er ekstra god s blir pausen og hele arbeidsdagen mye mye bedre. Det er viktig og spise sunt og godt for og prestere p jobb. Hode trenger nring for og fungere, det er ingen hemmelighet akkurat. 

Her i huset er vi opptatt av og leve realtivt sunt, og s kan vi godt skeie ut med litt snacks i helgene. Det viktigste er og finne en balansert kost som fungerer for deg personlig. For det som funker bra for meg , er ndvendigvis ikke det som funker for deg. Jeg kan med hnden p hjertet hvertfall si og konstatere, at brdskiver med nugatti eller fungere ikke som lunsj for noen i lengden. 

 

 

Hva er din favorittmatpakke? 




Havregrt med karamellisert nttetopping

 

Enda ikke funnet din favorittopping p havregrt? Vel, jeg har absolutt funnet min. For knasende ste ntter med ett hint av salt smr, det kan rett og slett ikke bli feil det. Dette her er s enkelt og lage, er du litt dreven og klarer ett par ting samtidig tar dette kun 10 minutter. Bare husk og passe p at sukkeret ikke brenner seg - for det er nemlig ikke s godt. 

Jeg brukte Sukrin Gold idag, men du kan s klart bruke vanlig sukker dersom du nsker det. Som flere av dere vet er jeg litt opptatt av og spise sukkerfritt om dagen, og synes det gr veldig fint siden jeg har sukrin som erstatning. Du kan bruke hvilke ntter du vil, jeg brukte hasselntter og mandler idag. 

 

Til 1 porsjon trenger du: 

- 1 dl havregryn - 2,5 dl vann - 1 ts salt - 1/2 dl ntter - 2 ts sukrin gold eller vanlig farin - 1 ts smr.

 

 

Slik gjr du: 

Hell havregryn, vann og salt i en liten kjele. Pass p s den ikke svir seg, og la smkoke i 5-10 minutter. Hakk opp nttene grovt.  I en stekepanne legger du 2 teskjeer med sukrin og lar denne smelte p svak varme. Nr sukkeret/sukrinen har smeltet legger du over nttene, rrer godt og tar oppi smr. Pass p og bland alt dette kjempe godt slik at alle nttene blir glasert med karamell. 

S er det bare og helle grten over i en skl, og drysse nttene over! 

 

 

P denne kan du ogs om du vil drysse litt kanel over ntteblandinga mens den enda er i stekepanna om du liker kanel, eller du tilsette rosiner og karamellisere dem ogs. Sistnevnte m jeg teste neste gang, for det tror jeg kan bli godt :)

 

 

 




Eplekake p 5 minutter som virkelig imponerer!

 

Denne har jeg gledet meg til og dele med dere. Jeg s Masterchef her om dagen, og alltid nr jeg ser det programmen begynner hode mitt og kverne for og komme p nye ideer som jeg kan dele med dere her p bloggen. Denne elegante eplekaken er lagd p 5 minutter om du planlegger godt. Den er faktisk laget i mikroblgeovnen, og er i 2 deler. 

Bunnoppskriften er en skalt "cake in a cup" og rres sammen p f strakser. Eplebitene p toppen krever litt mer, men med en mandolin gr det fort fort fort. Jeg slica eplebitene supertynne, for da gr det mye fortere og varmebahandle dem. Uansett, denne vil virkelig imponere, og den smaker suuuuperdigg. Nevnte jeg at den er sukkerfri? 

 

Dette trenger du til 1 porsjonskake: 

- 4 ss hvetemel - 1 ss sukrin gold - 2 ss olje - 1 egg - 3 ss melk. 

Rr alle ingrediensene sammen i en liten bollen. Hell over i passelig form. Her kan du bruke kopp, liten skl eller en annen bolle du synes passer. Jeg brukte en liten vid en, for at kaken skulle bli litt bred, og ikke fult s hy. 

Sett inn i mikroen p full guffe i min 3 minutter. Du m flge litt med selv, men du ser den er ferdig nr kaken slipper formen. Hvelv kaken over p ett serveringsfat. 

 

 

Epletopping: 

Slice eple p en mandolin, eller supertynne med kniv. Smelt 2 ss smr i en stekepanne sammen med 1 ts sukrin gold og en liten knivodd kanel. Nr sukrinen er meltet s legger du epleskivene forsiktig oppi. La di putre et lite minutt fr du snur dem og steker like lenge p den siden. S er det bare og dandere eplebitene opp kaken, og helle resten av smr/sukkerblandingen over hele kaken! 

 

 

 

Skal du prve deg p denne? 




Italiensk restepizza

 

Italiensk pizza er noe vi har en gang i blandt, og det som er s fint med pizza er at man kan bruke opp di grnnsaken man har liggende i kjleskapet. Vi hadde denne gangen igjen en del spekeskinke fra dpen, og det var perfekt og f brukt opp p pizzaen. Du kan jo ta p hva du vil p en pizza, men en italiensk pizza skal ha f ingredienser - noe jeg aldri klarer. Det er s mye godt, s jeg fr aldri bestemt meg for hva jeg skal kutte ut s da lesser jeg heller p alt jeg liker og det jeg har liggende. Oppskriften holder til 2 posjonspizzaer. 

Bunnoppskriften jeg bruker er: 

- 375g hvetemel - 10g ferskgjr - 1/4 ts sukker - 1 ts salt - 1 ss olivenolje - 2,5 dl lunket vann

 

Slik gjr du: 

Bland mel, salt, gjr, vann og sukker i en kjkkenmaskin med eltekrok. Elt i 10 minutter p middels hastighet. Tilsett mer mel eller vann dersom deigen er for klissete eller trr. Etter 10 minutter tilsetter du oljen, og elter videre i 3-4 minutter. 

Hev deigen i minimum 1 time - til deigen er dobbelt s stor. 

Del deigen i 2 og kjevle ut to pizzaer. 

Jeg pleier nr jeg lager italiensk pizza og steke den p pizzastein. Det fr en utrolig spr bunn, og det tar bare noen f minutter i ovnen fr den er ferdig, 

 

P vr pizza n sist hadde vi mozarella, champignon, spekeskinke, cherrytomater, grnn pesto og paprika. En skikkelig god kombinasjon. 

 

 

Hva er ditt favorittfyll?




Gresk salat

 

Gresk salat, det er s utrolig enkelt - men allikevel s utrolig godt. Og det med s f ingredienser. Denne er liksom en klassiker, som en forrett, som en enkel lunsj eller som tilbehr til enhver hovedrett og da kanskje aller helst til kjttretter. I tillegg er det en enkel basic og sette p ett koldtbord fordi det er s raskt og lage. Skal jeg finne en minus med denne m det vre at den helst m lages rett fr (hvertfall samme dag) servering fordi tomatene i den gjr salaten fort slapp og vannete. 

Det finnes ingen nyaktige ml av hvor mye som skal vre av hver ingrediens i denne salaten, for her kan du nemlig lage etter egen gane. Liker du best tomat tar du ekstra tomat, liker du agurk tar du mer agurk - du skjnner?

 

For og lage denne salaten trenger du: 

- Solmodne tomater - Agurk - Rdlk - fetaost -  evt oliven

 

Del opp tomatene i passlige biter, og rdlken i syltynne skiver. ( Jeg brukte ikke oliven, rett og slett fordi jeg ikke liker det) Del agurken p langs, og skraper ut den blte kjernen med en liten teskje. Tm oljen av fetaosten, og hell fetaosten over i salaten. Bland alt sammen - og vipps s er den ferdig!

 




Semulepudding p sukkerfri karamellisert havregryn

 

Denne, denne br dere prve. Jeg er i ett nostalgisk hjrne om dagen, og da dukket av en eller annen grunn semulepudding opp i hode mitt. Semulepudding er egentlig utrolig godt, og serveres gjerne med rd saus. Denne desserten kan kanskje minne litt mer om en ostekake av utseende, og det var vel kanskje det som inspirerte meg ogs. Jeg lagde den sukkerfri, og jeg vet ikke med dere men jeg fr hvertfall litt bedre samvittighet nr jeg vet jeg ikke spiser s mye sukker.  Jeg vil ikke pst at denne desserten er veldig veldig sunn, men den er nok hvertfall litt sunnere enn andre desserter. 

Til denne digge desserten trenger du: 

- 1 dl havregryn - 100g smr - 2 ts sukrin gold - 5 dl melk - 0,6 dl semulegryn -1 ts salt - 1/2 vaniljestang - br av eget nske

 

 

Slik gjr du: 

Jeg lagde denne desserten opp ned i en plastfoliekledd form. Finn frem sm serveringsboller og kle dem innvendig med folie. Denne oppskriften holder til 2 sm posjonsformer. 

S koker du puddingen. Bland semulegryn, melk, vaniljefr og salt i en kjele og kok dette i 10-15 minutter slik at du fr en tykk tykk grt. Fordel grtblandingen i formene. N skal du i en annen kjele smelte smr og sukrin gold til sukkeret er opplst. Nr smr og sukker er smeltet tar du kjelen av platen og heller i havregrynene. Bland godt og fordel denne blandingen p toppen av hver pudding. 

N m puddingen settes kaldt - gjerne over natten slik at den blir stiv og gjennomkald. 

Brene jeg brukte er fra en skogsbr-smoothiepose, og det jeg gjorde var bare og mose dem grovt med gaffel og tilsatt en liten teskje sukrin gold s dem ikke skulle vre s sure. Her m dere nesten bare prve dere frem for dette er smak og behag. Jeg synes mine br var akkurat passe til desserten, mens samboeren min synes dem var aaalt for sure :-) 

 

 

S er det bare og vippe dem ut av formen og sette dem p ett fat med havregrynsiden vendt nedover. Legg p en skikkelig god spiseskje brblanding og desserten er klar for og spises! 

 

Ser det godt ut? 




Langtidskokt knoke med rotmos

 

Denne Sndagsmiddagen er s digg den, at jeg satt og skryt av maten hele tiden mens vi spiste. Jeg tror nesten at smaken av deilig salt, rkt knoke er det beste av kjtt jeg kan f. Og nr det sa serveres med en litt st rotmos - ja da smelter hjertet mitt hvertfall. 

Knoke er noe jeg ofte bruker nr jeg lager grnnsakssuppe, men jeg hadde virkelig glemt at det kan serveres som hovedrolle i en vanlig middag ogs. Denne minner meg skikkelig om min Mommo, og Sndagsmiddagene hun pleier og servere oss nr vi er p besk. Skikkelig nostalgi spr du meg. Denne retten er litt tidskrevene, men krever utrolig lite arbeid da den rett og slett lager seg selv s og si. 

Vi spiser nesten ikke potet her i huset om dagen, s derfor kokte jeg litt fullkornscouscous istede. Mange vil tro at det kanskje ble litt trt, men inntil rotmosen smakte det faktisk ganske bra. Du kan s klart bruke potet om du heller vil det, og kanskje bare ha litt smeltet smr p feks. 

 

Du trenger: 

- Rkt knoke - 1 laubrblad - 1 ss hel pepper - En stor klrot - 2 gulrtter - 1 ss mel - 1 dl melk - 1 dl flte - 100g smr - salt/pepper - 2 dl Couscous

 

 

Slik gjr du: 

Legg knoken i en stor kjele, og hell over vann s knoken dekkes. Tillsett hel pepper og laubrblad. La vannet koke opp fr du skrur ned til nesten lavest temperatur. Knoken kan nesten ligge snn og trekke s lenge du vil, men minimun ett par timer. Sjekk den underveis - den er ferdig nr den lsner fra beinet. Nr du har igjen ca 30 minutter p kjttet starter du p rotmosten. 

Skrell og del opp gulrtter og klrot i sm terninger, og kok dem mre. Mos dem godt, eller bruk stavmisker om du vil. Jeg liker og ha litt tyggemotstand i min, s jeg bruker en god gammeldags stapper!? Hva heter det egentlig? 

Uansett, nr du har most grnnsakene, tilsetter du smret og en blanding av mel og melk. S skal du tilsette flten. Ikke ta alt p en gang - prv deg heller litt frem fordi du vil trenge mindre flte om du har brukt stavmikseren. Nr du fler mosen har ftt en nsket konsistens og tykkelse smaker du den til med salt og pepper. 

Couscousen koker du etter pakkens anvisning. 

 

 

Ser det ikke skikkelig godt ut? 




Matpakkesnurrer med ost og skinke

 

Mannen her i huset elsker virkelig og ha med seg gjrbakst som lunsj p jobben. Og jeg kan vel ikke si meg mer enig med han i at varm gjrbakst smaker kjempe godt. Det som jeg synes ofte er ett problem er at jeg gjerne ikke fr laga grov nok deig. For jeg er nok mer enn gjennomsnittet mer opptatt av korn og grov bakst enn di fleste. For min del fungerer magen mye bedre nr jeg fr i meg grovere produkter, og ikke kun hvitt hvetemel. 

Som regel nr jeg baker til matpakke og lunsj s pleier jeg og lage fylte horn, men denne gangen tenkte jeg at det var passelig med snurrer i stede. Disse er fylt med ost og skinke, men du kan jo ogs fylle med bacon, eller pizzafyll.

 

For en oppskrift p ca 12 snurrer trenger du: 

- 1/2 fersk gjr - 1 ts salt - 2ss olivenolje - 1 dl solsikkefr - 2 ss linfr - 1 1/2 dl vann - 1 1/2 dl melk - Hvete og Rug Grovbakst - ost/skinke

 

 

Slik gjr du: 

Lunk vann og melk til 37 grader og rr smuldre i gjr. Tilsett salt, olje, fr. Til slutt tillsetter du hvete og rug grovbakst. Det finnes ingen eksakt ml p dette, her skal du rett og slett tilsette slik at du fr en perfekt deig. (Jeg pleier og la den vre litt klissete, fordi nr jeg skal kjevle den ut m jeg uansett tilsette mer mel.)

La deigen heve i 45 minutter, og kjevle den ut til en avlang firkant slik at deigen er ca 2 cm tykk. Legg p nsket fyll, og rull sammen fra langsiden. Skjr skiver av rullen p 2 cm og legg p ett stekebrett. La etterheve i 30 minutter fr du pensler med melk og drysser p litt ekstra ost. 

Stek i ovnen p ca 180grader i 10-16 minutter.  

 

 

 




Kaldmat p tapasbordet

Som sagt hadde vi jo forrige helg barnedp, og i den anledning lagde jeg som dere vet maten selv. Jeg har tidligere i uken lagt ut flere innlegg med andre retter og salater som jeg har laget s om du vil se kan du bla deg bakover i bloggen. 

Idag kommer ett innlegg med noen av di kalde rettene. Dette er liksom litt basicrettene p ett hvert koldtbord eller tapasbord synes jeg. 

 

Mozarella/Tomat med basilikum: 

Kjempe enkelt og ser utrolig fint ut. Skjr tomat og mozarellaen i skiver og legg annenhver p ett fat. Pynt med hele blader av basilikum. 

 

 

Ostefat: 

Ost er alltid populrt. Vi hadde Brie, 2 typer terter, blmuggost og vanlig gulost i terninger. Kjempe enkelt og skjre opp, og dandere rett p serveringsfatet. 

 

 

Sognemorr og cherrytomat: 

Denne trenger vel ikke utdypes? 

 

 

Spekefat: 

Vi hadde ett fat fenalr, og ett med spekeskinke. Dessverre ble bilde av spekeskinken uklart, men jeg regner med dere vet hvordan det ser ut. 

 

 

Fiskefat

Ryklaks sklart. Og s ovnsstekte jeg kreolsk laks som jeg kjlte ned og la p fat. Ett tips til deg er og kjpe r laks, og steke og kjle den ned selv istede for og kjpe ferdig stekt kald fisk. Fisken smaker ferskere, og du sparer utrolig mye penger. Det koster og kjpe ferdig preparerte produkter i butikk, og dette fikser du lett p en liten halvtime. 

 

 

Hper du likte innlegget :) 




Det er lov og ty til Toro!

 

Jeg synes som hovedregel at hjemmelaget mat er den absolutt beste, men jeg har noen ting i torohylla som jeg faktisk tyr til og bruker en gang i blandt. Det er Bearnais, lasagne, Stroganoff og Meksikansk Tomatsuppe. Sistnevnte er faktisk noe vi tyr til stadig vekk. 

For man kan jo strekke trden litt lenger enn og bare servere suppen som den er. Her i huset elsker vi og spise med kokt makaroni og bter av hardkokt egg. Makaroni og egg tar meg skikkelig tilbake til barndommen, for dette er noe mamma serverte innimellom. I tillegg s serverer jeg gjerne foccacia til suppen ogs, og da har man ftt pimpet opp suppen en god del + at den metter mye bedre. 

 

 

Det skal virkelig ikke s mye til for at det skal se appetittelig ut, for hvem skulle trodd at det var Torosuppe p bildene over her? Det er virkelig ikke noen problem og til enkel lsninger i en hektisk hverdag, men ved og tillsette litt grnnsaker eller andre ting lfter man gjerne retten litt. Og ikke minst fr man i seg mere vitaminer siden posemat gjerne ikke er fullt s nringsrikt. 

 

Har du noen ferdigretter som du tilsetter noe ekstra i? 

 




Proteinrike havrevafler med vaniljekesan

 

Og starte dagen med vafler, det blir skjeldent feil alts. Min favoritt er jordbrsyltety og rmme - men du velger selv hva du vil ha p. Jeg prvde meg litt frem p denne oppskriften, fordi jeg ville gjre vaflene sukkerfri og droppe hvetemelet. De ble veldig gode, og det beste er at disse kan du spise med litt bedre samvittighet. 

 

Til 3 plater trenger du: 

- 2 egg - 1 dl havremel - 3 ss vaniljekesam - 1 ts sukrin gold - 1/2 ts bakepulver - 2 ss smeltet smr

 

 

Slik gjr du: 

Visp sammen sukrin og egg. Tilsett havremel, vaniljekesam, bakepulver og smeltet smr. S er det bare og steke vaflene og nyte dem. Aller best er dem jo nr di fortsatt er varme. 

 

 

Tips: 

Vafler er like godt med salt plegg ogs.. Slik som under, med saltplse. 

 




Tapas: Smakfulle ruller

Nok ett par tapasklassikere p bloggen. Lefser og lomper kan fylles med ditt favorittfyll. Dette her er mat vi fint kan kose oss med en Fredag eller Lrdagskveld da det er s raskt og lage, og at det er skikkelig kosemat. Disse holder seg ett dgn i kjleskap ogs, s lager du noen ekstra kan du ha som lunsj dagen etterp. Dere som har lest bloggen min den siste tiden har sikkert ftt med dere at jeg elsker alt man kan putte og spise i wrap, for her setter bare fantasien grenser alts. 

Her kommer to forskjellige varianter til dere!

 

Wrap med spekeskinke, crispisalat og kremost med urter. 

 

Forslag til annet fyll i wrap kan vre ryk laks, rret, salami, avokado, aioli, skiver av ost, agurk osv. Bare husk at jo vtere plegg du velger, jo mer slapp og fuktig blir wrappen etterhvert. S fyller du med feks tomat, holder den seg kanskje ikke like lenge i kjleskap. 

 

Ellers s har vi en annen variant som er Lompe, grov sennep og sylte: 

 

 

Denne er kanskje litt julete av seg, men den er s utrolig god. Sylte kan ogs byttes ut med ribberull dersom dere liker det bedre. Sylte og sennep er jo s godt p brdskive, men dette er jo nesten hakket bedre synes jeg. Nam! 

 




Hjemmelaget blomklsuppe

 

Hva er vel bedre enn varm deilig suppe n p vinteren? Dagen jeg lagde denne suppa var det nesten -15 grader ute, s da passet det ypperlig med litt varmt i kroppen. Blomklsuppe er kjempe lett og lage og noe de fleste liker. Server med ett godt stykke brd eller foccacia til, s er dette en fullverdig middag. 

 

Til ca 3-4 personer trenger du: 

- 1 blomkl - 1 liter helmelk - 150g kvitseidsmr - meljevning - persille -

 

 

Slik gjr du: 

Kok blomklen i sm buketter s den er nesten ferdig. Ta ut blomklen av vannet og sett blomklen til sides. N skal du tilsette ca lik del melk som du har vann i kjelen. Smak deg frem, og ikke ha i s mye melk at blomklsmaken fra vannet forsvinner. Nr du har hatt i melk lar du det hele koke opp. Lag meljevning av mel og vann og tilsett i melkeblandingen slik at du fr en passelig suppekonsistens. Kok suppen p svak varme til melsmaken er borte. Tilsett kvitseidsmr, og salt etter eget nske. Tillsett blomklen igjen og suppen er klar. 

 

Serveringstips: 

- Litt persille fremhever smaker og er kjempe godt. Tilsettes rett fr servering. 

- Sprstekt bacon smaker ogs godt til om man nsker. 

 

Bon Apetit! 

 

 




Varmmat varianter til ett tapasbord

Nr man skal lage ett tapasbord eller ett koldtbord kan det kanskje vre vanskelig og finne balansegangen mellom hvor mye varmmat og kaldmat det skal vre. Jeg var hvertfall veldig mange runder med meg selv for og finne ut av hva jeg kunne servere varmt. For det er noe med det at nr du str for maten selv, nsker man jo gjerne ikke st p kjkkenet i timesvis under selskapet for og varme mat - og srlig hvis gjestene venter. I tillegg har jo gjerne ikke en gjennomsnittsnordmann mange stekovner i hus, s ting m gjerne varmes etappevis. 

Jeg falt til slutt p og ikke ha for mange varmmat elementer p mitt bord, men fant meg bare ett lite knippe av elementer slik at det ble noe for en hver smak. Jeg valgte og ikke ha fisk som varmrett denne gang fordi jeg hadde nok retter fra sjen - som kaldmat. 

 

 

Ovnsbakte Amandinepoteter med masse flaksalt: 

Disse er kjempegode og ha p ett tapasbord. Di fleste liker poteter, s denne treffer mange ganer. Jeg stekte potetene nesten ferdige dagen fr, slik at dem bare trengte 10 minutter i stekovnen fr servering. Veldig enkelt : nsket mengde poteter i en dyp langpanne, rigle over litt olje og masse flaksalt. Bland litt rundt med hendene dine slik at alt blir dekt. Stek p 200grader til potetene er gyllne og mre. 

 

 

Plser: 

Jeg rsker med meg fra Meny ett utvalg plser med smak. Her fant jeg krydrete kyllingplser, bratwurst, chorizo og ett par andre smakfulle varianter. Delte dem opp i passlige tapasbiter og forhndsstekte i dem i ei panne dagen fr selskapet. Fr den skulle serveres trengte den bare 10 minutter i ovnen fr dem var klare for servering. 

 

 

Spicy Italienske kjttboller i tomatsaus: 

Nam! Disse er s gode. Du kan enten lage kjttboller selv, men ferdigkjpte er vel s gode ogs synes jeg. Nr man skal ha til 30 personer kan det vre en greit og kjpe, og s fr man heller lage selv til mindre selskaper. Disse stekte jeg bare raskt i pannen fr jeg tmte over ett par esker med hakkede tomater - klart for servering nr sausen har blitt varm. 

 

 

Klassiske karbonader med lk: 

Disse er kanskje kjedelige, men di hrer p en mte med p ett buffetbord ogs. Disse er kanskje en favoritt hos di eldre som gjerne ikke orker spicy kjttboller eller krydrete plser. Kjp ferdig stekte, og stek opp lk som du legger over. Trenger bare varmes kjapt i ovnen fr servering s er di klare. 

 


 

Og s vil jeg gjerne f sagt det at, det er lov og jukse og kjpe inn en del ferdig nr man lager koldtbord eller tapasbord. Det er en stor jobb og lage mat til mange mennesker, og da er det lov og ty til enklere lsninger. Maten blir klassifisert som hjemmelaget uansett, og alle vil vre imponerte over innsatsen bak. 

Det litt artige med og lage maten selv er jo at det s klart blir mye bedre mat, men du sparer s utrolig mye penger enn om du skulle bestilt catering. For med vr mat sparte vi veldig mye p og lage maten selv. Det ligger noen timer med jobb bak det, med det er utrolig artig og gape over ett snt prosjekt - og nr man ser hva man sparer er det liksom verdt strevet ogs en gang i blant. 

 




Farlig god brokkoli og baconsalat

 

Denne salaten lagde jeg til koldtbordet i helgen, og ble en skikkelig hit hos flere - og inkludert meg selv. Denne kan spises alene, og s kan jeg og tippe at den er perfekt til grillmat eller som tilbehr til annen middag. Du trenger og ha med alle elementene i denne salaten for at den skal bli god. Og om du vil kan du sklart tilsette mer bacon, rosiner og fr - for det gjr den bare ekstra ekstra god. 

 

Dette trenger du: 

- 1 brokkoli - 2 dl Majones - 1 ss sukker - 1 ss sitronsaft - 150g bacon - 1 rdlk - 50 g rosiner - 50 g solsikkekjerner / pinjekjerner - 4 ss hakket persille - 

 

Slik gjr du: 

Bel brokkoli i sm buketter og kok den i maks 1 minutt - dette for og bare f den s vidt litt mykere i "busten". La brokkoliene renne fra seg og avkjles p ett stykke papir eller kjkkenhndkle. Rist fr eller pinjekjerner i en trr stekepanne og sett til siden. S stekes bacon i sm biter og avkjles p ett stykke papir. Skjr rdlken i supertynne passelige skiver - her er det perfekt med mandolin om du har liggende. 

Visp sammen majones, sukker og sitron og bland denne blandingen med resten av ingrediensene i salaten. Smak til med salt og pepper og evt litt mer sitronsaft hvis du fler den er litt for feit i smaken. 




Hjemmelaget leverpostei

 

God Tirsdag! Det har vrt litt stille fra meg de siste dager, jeg har vrt opptatt med og arrangere barnedp for vr datter. Jeg bega meg utp og lage koldtbord/tapasbord selv - noe som ble svrt vellykket. Jeg har masse bilder og inspirasjon og dele med dere, men jeg m f ordnet med bildene frst. I mellomtiden har jeg en oppskrift p leverpostei og dele med dere. Denne er fra min Bestemor, og har vrt fast p frokostbordet i julen hvert eneste r. Jeg lagde den for frste gang forrige uke - og det blir ikke siste gang for og si det snn. Denne er enkel og lage, s denne klarer man fint og lage selv uten erfaring p kjkkenet. 

 

Til 1 brdform p ca 2 liter trenger du: 

- 200g Spekk - 400g Lever - 4 dl flte - 1 dl smeltet smr - 4 egg - 4 ansjoser - 1 dl hvetemel - 4 ts salt - 1/2 lk - 1 ts sukker - 1,5 ts ingefr - 

 

Slik gjr du: 

Del opp spekk og lever i mindre biter og legg lagvis i en foodprosessor eller blender. Tilsett alle di andre ingrediensene og kjr massen p hy hastighet til "rren" er klumpfri. Smak evt til med mer salt og ingefr. Om du nsker annen smak kan du ogs tilsette dette n - feks hvitlk, timian, rosmarin osv... (Jeg liker den mest vanlig s det ble det denne gangen). 

Kle en brdform med aluminiumsfolie og hell leverblandingen over i formen. Stekes p ca 160grader i vannbad i ovnen i ca 1- 1/5 time. Dersom du ser underveis at den blir for brun p toppen, legger du ett bakeark over og steker videre - brent topp er nemlig ikke godt. 

For og sjekke om den er ferdig kan man bruke samme trikset som p kaker. Bruk en trepinne og stikk ned i posteien - er det ingen sl p pinnen nr du drar den ut igjen er posteien ferdig. Er det rre p den m den stekes litt lenger. 

Nr posteien er ferdig kan du lfte den ut av brdformen og la den kjle seg ned i kun aluminiumsfolien. Nr den er kald kan den fint deles opp i mindre biter og fryses ned. 

 

 

Tips til servering: 

Som feks lunsj eller en god kveldsmat kan du varme leverposteien p svak varme i stekovnen til den blir lunken. Stek sopp, bacon og lk i ei panne og server sammen med leverposteien og godt brd. Nam! 

 

Bon Apetit! 




Laks med asiatisk quinoasalat

 

 

h, denne retten anbefaler jeg s p det sterkeste og lage. For det er lenge siden jeg har kost meg s mye med en middag som dette.  Skikkelig smakfull og ikke en slik tung rett som legger seg som en klump i magen. Sunn og god. Ikke minst inneholder jo quinoa utrolig mange helsefremmende vitaminer s dette er en rett kroppen din drar nytte av.

Denne salaten kan du jo sklart bruke inntil masse annet ogs, eller spise den som den er alene. Men vi valgte alts og bruke den til laks, og det er en kjempe god kombinasjon med den friske syrlige salaten og den litt fettete tunge laksen. 

 

For 2 personer trenger du : 

- 4 laksefileter - 2 avokoadoer - 1 Mango - 1/4 agurk - 4 vrlk - 100g valntter - saften av 1 lime - en neve frisk koreander - 1/4 Chili - 100-200g quinoa - 2 ss Olje - salt/pepper

 

 

Slik gjr du: 

Kok quinoa etter pakkens anvisning og kjl ned. 

Kutt opp mango, avokoado, agurk, vrlk og valntter og legg i en bolle. Skvis ut saften av limen og bland sammen med oljen og finhakket chili. Hell dressingen over grnnsakene, og dryss over grovhakket koriander. Bland i avkjlt quinoa, smak til med salt og pepper - og bland alt sammen godt. 

Nr salaten er ferdig steker du laksen med det krydderet du mtte like. Jeg brukte kun salt og sitronpepper. 

 

Ser ikke dette skikkelig godt ut? 





hits