iselinsorvik -



Superdigg Waldorfsalat

 

 

Har du enda ikke laget Waldorfsalat for rets kalkunmiddag har jeg den perfekte oppskriften til deg her. Waldorfsalat er kanskje gammeldags, men fy sren s godt det smaker. Det som skiller denne fra veldig mange andre oppskrifter er mengden valntter - fordi jeg synes det er s utrolig godt, og at jeg har i en klype salt. Saltet gjr at smakene kommer mer frem, og det liker vi godt. Slik jeg har pyntet opp denne salaten er slik min Mommo pleier og pynte den, litt kjedelig kanskje men det er dette jeg synes er den mest sjarmerende mten og pynte p. nsker du annen pynt gjr du selvflgelig som du vil!

 

Denne oppskriften holder til 4 personer: 

 

3 Epler (Jeg brukte 2 gule og 1 rdt) - Halvt beger rde druer - 2 stenger selleri - 100g Valntter - 250g Ananas - 2,5dl Kremflte - 3/4 tube majones - 1ss Sukker - 1 ts Sitronsaft - 1 klype salt.  

 

 

Slik gjr du: 

Kutt opp eple i smbiter, del druer i to, finhakk sellerien og grovhakk valnttene. Putt all frukt og grnt i en bolle sammen med ananasen, salt og sitronsaft. I en annen bolle visper du flte og sukker til en flyelsmyk krem som du blander sammen med majones. Hell kremblandingen over fruktsalaten og bland sammen. Hell over i en fin serveringsbolle og pynt toppen med druer og flere valntter. 

 

 

 

Bon Apetit! 




Svin i pita med mangochutney

Tenk at det bare er ett lite dgn igjen av dette ret... Hvor har dagene blitt av? Vel, det skal bli godt og starte p ett nytt r n, med blanke ark. Det er vel i disse dager at de fleste gr rundt for og sette seg nye nyttrsforsetter dem ikke klarer og holde, er det ikke? 

Her i huset har vi bare kost oss idag. Vi har vrt og trent hver for oss, og n har vi akkurat kost oss med mat. Retten vi hadde idag er s enkel og lage at hvem som helst kan lage den. Og ikke minst er det supergodt og den er laget unna i en fei. Vi brukte vanlige pitabrd idag, men nsker du denne enda litt sunnere kan du bruke fullkornspita. Du kan helt sikkert ogs bytte ut svin med kylling, men dette har jeg ikke prvd ut selv...enda :) 

Til 2 personer idag brukte jeg: 

350g strimlet svin - En boks lettrmme - 1/2 glass Mangochutney fra Santa Maria - En pakke Pitabrd 

I tillegg lager du salat etter eget nske. Vi brukte Crispisalat, Paprika, Agurk, Mais og r lk. 

Bland lettrmmen sammen med mangochutney og smak til med salt og pepper. Lag salaten. Til slutt steker du kjttet mens du samtidig varmer pitabrdene i ovnen. Enklere enn dette blir det ikke. For hvem er vel ikke fan av raske sunne middager som dette? 

 

Bon apetit! 




Supersaftig sjokoladekake med rmme

Denne sjokoladekaken, det er den saftigeste i verden tror jeg. Faktisk s er det slik at veldig mange av kakene jeg baker inneholder rmme, og da blir de s saftige og myke i konsistensen. Jeg elsker virkelig oppskrifter som er enkelte og krever f ingredienser og lite arbeid - og her scorer denne kaka p alle punkt. Denne kaken blir bedre og bedre om den str flere dager i kjleskap, s denne kan med fordel lages noen dager fr den skal serveres. Skal du bake en kake til helgen s anbefaler jeg virkelig denne. 

Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift fra Det ste liv, men har endret den litt.

 

Til en springform p 24cm trenger du: 

Bunn:

2 store egg - 3 dl sukker - 3 dl lettrmme - 3 dl hvetemel - 2 ts bakepulver - 2 ss kakao - 150g kokesjokolade i biter

Glasur: 

150g sjokolade - 3-4 ss melk 

 

Visp sammen egg og sukker, og tilsett bakepulver, kakao og rmme. Bland sammen sjokoladebitene og mel - og bland dette i eggeblandingen. Hell alt i en springform og stek i ovnen p ca 180grader i ca 30 minutter. Her m du flge med litt selv for og se ann fordi alle ovner steker forskjellig. Bruk en strikkepinne for og sjekke om den er ferdig, men vr obs p og ikke trekke midt i en sjokoladebit. 

Nr kaken er ferdig, ta av kanten rundt p formen og la den kjle seg ned. 

Nr kaken er kald, sett den over p ett egnet fat. Varm opp melk og sjokolade for og lage en glasur. Bre glasuren over kaken og sett i kjleskapet til glasuren har stivnet - eller den skal serveres. 

 

Hper den faller i smak! 




Laks i wrap med Mango, Avokado og sweet chili

Er du lei av og spise fisk p den tradisjonelle mten med poteter, er denne rettet absolutt noe for deg. Jeg kom over denne for noen mneder siden, og har siden den gangen hatt denne p ukesmenyen min hver uke. Kombinasjonen av fisk, det ste fra chilien og den friske salaten med mango er s utrolig.....nam!. Denne retten blir jeg aldri lei av, og jeg hper virkelig dere vil prve den. Like god p en ukedag som til kveldskos i helgen. 

 

Alt du trenger for middag for 2 personer er: 

3 Laksefileter - 1 mango - 1 stor eller 2 sm avokadoer - 1/4 Agurk - 1/3 isbergsalat - fullkornswraps - rmme - sweet chili.

Stek fisken i en panne med sitronpepper og salt, kutt opp salaten og putt alt i en lefse akkurat p samme mte som om man skal lage taco. Mengen med rmme og sweet chili tilpasser du selv etter eget nske. Og vil du ha andre grnnsaker i salaten tilsetter du selvflgelig dette. Hovedregelen er at det hvertfall m vre mango og avokado i salaten, for det gjr hele retten. 

Bon Apetit! 




Protein-is med mango, ananas og papaya

Hei, og God jul fra meg! 

Idag kommer en enkel oppskrift p en sunn dessert til dere. Jeg kjenner hvertfall p at jeg er ferdig med feit mat og desserter n, s da passet det meg midt i blinken med denne. Det kreves ikke mange ingredienser og det gr superfort og lage. 

Alt du trenger for 2 personer for denne digge desserten er: 

200g Smoothieblanding meg Ananas, Mango og Papaya

200g Mager Vaniljekesam

1 ss Sukrinmelis (Eller annen stning) 

 

Kjr alt i en blender og voila, desserten er ferdig. Du kan, om du synes konsistensen er litt tykk spe p med litt juice av eget nske - men dette er smak og behag. Jeg har ikke prvd og putte denne tilbake i fryseren, s om du prver dette gi meg gjerne en tilbakemelding p hvordan det gikk. 

 




Vr kveld fr kvelden

S var det endelig kvelden fr kvelden og julefreden har senket seg her i huset hos oss. Det er liksom litt deilig nr butikkene stenger og man bare vet at n m man bare vre klar. Vi har gjort unna de siste forberedelsene idag, og kan n si oss ferdige med bde gaver og bidrag til bde middagsbordet og frokoster i jula. N har vi kost oss med deilig ost og kjeks - det smaker alltid s utrolig godt. Og det er s kos og bare sitte snn i timesvis og bare spise litt og litt og bare kose seg. Det er s utrolig mye deilig ost og velge i, men siden vi bare er to m vi liksom begrense oss litt s vi fr spist opp.

Jeg anbefaler dere og sjekke ut velassosierte matvarebutikker for og kjpe med dere slike syltety som dere ser avbildet under her. De virkelig lfter smaken p ostene og gjr det hele litt mer spennende. Vi handlet alltid p Meny nr vi skal ha ost og kjeks, s jeg vet hvertfall at de har dem der. I tillegg er det alltid standard med druer, paprika og reddik. Og standard ost som alltid er med hjem i kurven er Ananasterten dere ser p bilde over her - den er helt magisk. 

 

 

 

 

Hper dere alle har hatt en fin dag, og s hper jeg at alle kan senke skuldrene n og kose seg litt i kveld. Det som ikke er gjort n fr bare vre, og jula kommer okke som. Julen handler ogs om kos og hvile - og det skal jeg prve og vre flink til resten av julen. 




Berlinerkranser til jul

 

En dag da jeg snakket med mamma p telefon og vi snakket om julebakst fortalte hun meg at hun gjerne skulle hatt Berlinerkranser, men ikke hadde tid til og lage selv. Hun sa hun heller skulle kjpe p butikken, men da tok jeg en titt i skapene mine og fant ut at jeg hadde det som skulle til. S derfor har jeg idag bakt Berlinerkranser til min kjre mor. 

Jeg vet det er veldig nrme jul og dette innlegget kommer litt sent, men det kan jo vre noen der ute som enda ikke er ferdig med bakingen. S derfor poster jeg dette uansett. 

Berlinerkranser m vre en av di mest kjente julekakene vel? Og ogs en veldig enkel julekake og lage. Det er s ingredienser og den skal bare rulles og drysses over med litt perlesukker. Oppskriften er hentet fra Det Ste Liv som vanlig, og du kan se den her! 

Oppskriften er hvertfall som flger: 

1 hardkokt eggeplomme
1 r eggeplomme
60 g sukker
175 g hvetemel
125 g smr

Pynt:
1 eggehvite
perlesukker

Begynn med og mle opp alle ingrediensene og koke det ene egget hardkokt (10 minutter). Srg ogs for at smret er romtemperert, noe som gr fortere om smret er i mindre terninger. 

 

S skreller du det kokte egget, og smuldrer det i en bolle sammen med den andre r eggeplommen og sukkeret. Jeg presset eggeplommen mellom en sil, men det trengs ikke. S visper du egg og sukkerblandingen til en lys og luftig eggedosis. 

 

 

Nr eggedosisen er luftig sett denne til siden. Finn en annen bolle og smuldre smr og mel sammen. Nr dette er gjort skal melblandingen blandes med eggeblaningen. Kna deigen sammen til en klump og sett i kjleskap i ca 30 minutter. 

 

Del deigen opp i ca 40 deler og rull ut sm plser p litt over 10 cm. Lag kranser slik som p bilde under, pensle med eggehvitte og dypp dem i perlesukker. Stekes p 200gr i 8-10 minutter. 

Lykke til! 




Halvbleke Karamellfudge

 

S har man prvd seg p Karamellfudge. De ble litt for lyse, men smaken var det ikke noe og si p. Jeg lrte meg hvertfall at man m ha tlmodighet nr man skal lage fudge, for det tar sin tid og vente p at gradene skulle stige synes jeg. 

Grunnen til at jeg valgte og lage disse er fordi det var vrt s stor blest om den p Ida Gran Jansen sin instragram om dagen. S derfor mtte jeg rett og slett prve meg idag. Jeg vet mange sliter med disse, s jeg er faktisk fornyd med at jeg klarte konsistens og smak hvertfall. ( S fr fargen komme nestegang jeg lager). Oppskriften gir mange fudge, og det holder med en oppskrift. Disse er s ste og mektige at du nesten bare orker en om dagen. 

Jeg har ikke tenkt til og legge ut oppskrift og forklaring her p bloggen min, for det er mye bedre at dere leser Idas fremgangsmte selv. Karamelfudge er litt kristisk og lage da den m ha rette temperaturen. Jeg mtte faktisk g til innkjp av termometer idag for og kunne flge med. Det er har har faktisk bare ett par grader og bomme p s her gjelder det og flge med. 

Uansett, oppskrift og fremgangsmte finner dere her -> Link! 

 

 

 

 

 

 

Noen andre som har prvd seg p Fudge? 




Min hjemmelagde Tomatsild

Det nrmer jeg farlig jul n, men har du enda ikke handlet inn sild til julefrokosten anbefaler jeg deg og lage denne istede for og kjpe ferdig p glass. Denne er superenkel og lage, og smaker 100 ganger bedre enn den du fr kjpt ferdig. Oppskiften her er en min bestemor fikk av kokken p bten min bestefar jobbet p for mange mange r siden, og vi har alltid brukt denne siden. 

Kryddersild i Tomatsaus: 

3 Kryddersild - 1/2 dl Olje - 2 ss eddik - 2 ss vann - 1/2 dl tomatpure - 1 1/2 dl Sukker - 1 knivodd pepper - 1 stor lk - 1 laubrblad - finhakket trket dill. 

 

Det frste du m gjre er og vanne ut silden i melk. La den ligge i melk i minimum en times tid. Dette er for og gjre den litt mindre salt.

S skjrer du opp lk i nskelige biter. Etter lken er skjrt opp skal du skjre opp silden. Jeg liker best og skjre den i biter litt p skr slik som du ser p bildet under. Men dette spiller ingen rolle alts. 

Legg oppkuttet lk og sild lagvis i en passelig bolle. Jeg pleier og legge det rett i den bollen jeg skal servere fra. 

Rr sammen alle di andre ingrediensene bortsett fra laubrblad og dill. Her m du rre ganske godt for og f oljen blandet med resten. Ikke fortvil, det gr a til slutt. Dersom du tror jeg har skrevet feil sukkermengde i oppskriften s har jeg ikke det alts. 

Hell den ferdigrrte tomatsusen over lk og sil, og dytt nedi laubrbland. Jeg doblet oppskriften idag, derfor ser du to blader istede for ett. 

 

Dryss over ett ganske tykt lag med trket dill, og legg plast over bollen - eller evt ett lokk som passer. 

Silden m st seg til natten over for at smakene skal f satt seg. Men jeg kan love deg at innen du har dekt frokostbordet og kokt ett egg eller to (Noe man m ha til sild) s er tomatsilden din klar til spising. 

 

Hper den faller i smak! 




Vr frste jul

N nrmer julen seg med stormskritt, og vi fikk endelig startet p pyntingen i dag Jeg har med vilje dryet pyntingen litt for jeg synes at det fort kan bli litt for tidlig og da blir jeg lei julen fr det egentlig blir jul. Vi pyntet begge to for heldigvis for meg liker Aleksander jul vel s mye som jeg gjr. 

Det er frste ret hvor vi faktisk til tilbringe tid i huset vres i julen. I fjor flyttet vi bare inn, og s dro vi p juleferie til Aleksander sin familie i Nord. Men i r skal vi vre en del hjemme til tross for at vi skal spise mat og kose oss hos mamma som bor i nabohuset. Det er hvertfall utrolig koselig og kunne f pynte og styre i sitt eget hjem, og ikke minst s skape sine egne tradisjoner bde med pynt og andre ting. 

Juletreet vrt er i plastikk og er fra Europris. Faktisk s synes jeg det er ett veldig fint juletre, og det er ikke minst utrolig praktisk og lite arbeid med det. S kan man ikke klage p at det ikke drysser heller. Men jeg har bestemt meg for at nr Celine blir litt strre og skjnner litt mer skal hun f lov til og oppleve og feire jul med ett ekte tre. Det er hvertfall noe jeg godt husker fra min barndom - lukten og synet av ett rykende ferskt grantre i stua. 

Vi har hvertfall ftt p plass litt pynt her hjemme, og julestemningen begynner og komme. Det har tatt litt tid, men n kjenner jeg julefreden senke seg her hjemme i huset vrt. Det er virkelig noe helt magisk med julen, og i r er den litt ekstra spesiell for n har vi jo ogs lille Celine her sammen med oss. 

Begynner dere og bli ferdig til jul n? 




Velkommen til min blogg om....

Heisann! 

Velkommen til min nye blogg!

Jeg heter Iselin, og bor sammen med samboeren min Aleksander og vr datter Celine. For tiden er jeg i fdselspermisjon, mens Aleksander jobber. Jeg liker godt og st p kjkkenet, og prve ut nye oppskrifter bde p mat, kaker og annen bakst. Derfor vil jeg starte denne bloggen slik at jeg kan dele oppskrifter, tips og rd med dere. Jeg har alltid hatt en nske om og ha en blogg, s n som jeg faktisk har tid i hverdagen fant jeg ut at n mtte jeg bare hoppe i det. 

I tillegg til matlidenskapen min vil jeg nok ogs dele hverdagsglimt fra meg og familien min ogs. Jeg er en person som snakker og skriver rett fra levra, s dersom du leser min blogg m du faktisk tle at jeg har meninger. 

Vi kjpte for ett r siden vrt frste hjem sammen (Hus) og er n i oppussingsfasen her hjemme. Vi har ftt gjort utrolig mye, men enda mye gjenstr - og den reisen skal jeg selvflgelig ogs dele litt fra. 

Hper dere finner inspirasjon og glede ved og lese bloggen min! 

 

Iselin 




Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller frste innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget fr.

Trenger du litt starthjelp finner du vre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vr engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
nsker du gjre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, laster opp et eget headerbilde og tilpasser designet slik at det passer til deg. Du kan ogs velge et helt annet design. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjr det lettere finne innlegg om akkurat det temaet du sker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vrt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkr for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

N som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vr dog oppmerksom p at det alltid m vre minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Nr du skal logge inn neste gang kan du gjre det fra vr forside p http://blogg.no/.

 

Vi hper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkr | om oss | kontakt oss | infobloggen

 





hits