Superdigg Waldorfsalat

Har du enda ikke laget Waldorfsalat for årets kalkunmiddag har jeg den perfekte oppskriften til deg her. Waldorfsalat er kanskje gammeldags, men fy søren så godt det smaker. Det som skiller denne fra veldig mange andre oppskrifter er mengden valnøtter - fordi jeg synes det er så utrolig godt, og at jeg har i en klype salt. Saltet gjør at smakene kommer mer frem, og det liker vi godt. Slik jeg har pyntet opp denne salaten er slik min Mommo pleier og pynte den, litt kjedelig kanskje men det er dette jeg synes er den mest sjarmerende måten og pynte på. Ønsker du annen pynt gjør du selvfølgelig som du vil!
Denne oppskriften holder til 4 personer:
3 Epler (Jeg brukte 2 gule og 1 rødt) - Halvt beger røde druer - 2 stenger selleri - 100g Valnøtter - 250g Ananas - 2,5dl Kremfløte - 3/4 tube majones - 1ss Sukker - 1 ts Sitronsaft - 1 klype salt.
Slik gjør du:
Kutt opp eple i småbiter, del druer i to, finhakk sellerien og grovhakk valnøttene. Putt all frukt og grønt i en bolle sammen med ananasen, salt og sitronsaft. I en annen bolle visper du fløte og sukker til en fløyelsmyk krem som du blander sammen med majones. Hell kremblandingen over fruktsalaten og bland sammen. Hell over i en fin serveringsbolle og pynt toppen med druer og flere valnøtter.
Bon Apetit!
Svin i pita med mangochutney

Tenk at det bare er ett lite døgn igjen av dette året... Hvor har dagene blitt av? Vel, det skal bli godt og starte på ett nytt år nå, med blanke ark. Det er vel i disse dager at de fleste går rundt for og sette seg nye nyttårsforsetter dem ikke klarer og holde, er det ikke?
Her i huset har vi bare kost oss idag. Vi har vært og trent hver for oss, og nå har vi akkurat kost oss med mat. Retten vi hadde idag er så enkel og lage at hvem som helst kan lage den. Og ikke minst er det supergodt og den er laget unna i en fei. Vi brukte vanlige pitabrød idag, men ønsker du denne enda litt sunnere kan du bruke fullkornspita. Du kan helt sikkert også bytte ut svin med kylling, men dette har jeg ikke prøvd ut selv...enda :)
Til 2 personer idag brukte jeg:
350g strimlet svin - En boks lettrømme - 1/2 glass Mangochutney fra Santa Maria - En pakke Pitabrød
I tillegg lager du salat etter eget ønske. Vi brukte Crispisalat, Paprika, Agurk, Mais og rå løk.
Bland lettrømmen sammen med mangochutney og smak til med salt og pepper. Lag salaten. Til slutt steker du kjøttet mens du samtidig varmer pitabrødene i ovnen. Enklere enn dette blir det ikke. For hvem er vel ikke fan av raske sunne middager som dette?
Bon apetit!
Supersaftig sjokoladekake med rømme

Denne sjokoladekaken, det er den saftigeste i verden tror jeg. Faktisk så er det slik at veldig mange av kakene jeg baker inneholder rømme, og da blir de såååå saftige og myke i konsistensen. Jeg elsker virkelig oppskrifter som er enkelte og krever få ingredienser og lite arbeid - og her scorer denne kaka på alle punkt. Denne kaken blir bedre og bedre om den står flere dager i kjøleskap, så denne kan med fordel lages noen dager før den skal serveres. Skal du bake en kake til helgen så anbefaler jeg virkelig denne.
Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift fra Det søte liv, men har endret den litt.
Til en springform på 24cm trenger du:
Bunn:
2 store egg - 3 dl sukker - 3 dl lettrømme - 3 dl hvetemel - 2 ts bakepulver - 2 ss kakao - 150g kokesjokolade i biter
Glasur:
150g sjokolade - 3-4 ss melk
Visp sammen egg og sukker, og tilsett bakepulver, kakao og rømme. Bland sammen sjokoladebitene og mel - og bland dette i eggeblandingen. Hell alt i en springform og stek i ovnen på ca 180grader i ca 30 minutter. Her må du følge med litt selv for og se ann fordi alle ovner steker forskjellig. Bruk en strikkepinne for og sjekke om den er ferdig, men vær obs på og ikke trekke midt i en sjokoladebit.
Når kaken er ferdig, ta av kanten rundt på formen og la den kjøle seg ned.
Når kaken er kald, sett den over på ett egnet fat. Varm opp melk og sjokolade for og lage en glasur. Bre glasuren over kaken og sett i kjøleskapet til glasuren har stivnet - eller den skal serveres.
Håper den faller i smak!
Laks i wrap med Mango, Avokado og sweet chili

Er du lei av og spise fisk på den tradisjonelle måten med poteter, er denne rettet absolutt noe for deg. Jeg kom over denne for noen måneder siden, og har siden den gangen hatt denne på ukesmenyen min hver uke. Kombinasjonen av fisk, det søte fra chilien og den friske salaten med mango er så utrolig.....nam!. Denne retten blir jeg aldri lei av, og jeg håper virkelig dere vil prøve den. Like god på en ukedag som til kveldskos i helgen.
Alt du trenger for middag for 2 personer er:
3 Laksefileter - 1 mango - 1 stor eller 2 små avokadoer - 1/4 Agurk - 1/3 isbergsalat - fullkornswraps - rømme - sweet chili.
Stek fisken i en panne med sitronpepper og salt, kutt opp salaten og putt alt i en lefse akkurat på samme måte som om man skal lage taco. Mengen med rømme og sweet chili tilpasser du selv etter eget ønske. Og vil du ha andre grønnsaker i salaten tilsetter du selvfølgelig dette. Hovedregelen er at det hvertfall må være mango og avokado i salaten, for det gjør hele retten.
Bon Apetit!
Protein-is med mango, ananas og papaya

Hei, og God jul fra meg!
Idag kommer en enkel oppskrift på en sunn dessert til dere. Jeg kjenner hvertfall på at jeg er ferdig med feit mat og desserter nå, så da passet det meg midt i blinken med denne. Det kreves ikke mange ingredienser og det går superfort og lage.
Alt du trenger for 2 personer for denne digge desserten er:
200g Smoothieblanding meg Ananas, Mango og Papaya
200g Mager Vaniljekesam
1 ss Sukrinmelis (Eller annen søtning)
Kjør alt i en blender og voila, desserten er ferdig. Du kan, om du synes konsistensen er litt tykk spe på med litt juice av eget ønske - men dette er smak og behag. Jeg har ikke prøvd og putte denne tilbake i fryseren, så om du prøver dette gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan det gikk.
Vår kveld før kvelden

Så var det endelig kvelden før kvelden og julefreden har senket seg her i huset hos oss. Det er liksom litt deilig når butikkene stenger og man bare vet at nå må man bare være klar. Vi har gjort unna de siste forberedelsene idag, og kan nå si oss ferdige med både gaver og bidrag til både middagsbordet og frokoster i jula. Nå har vi kost oss med deilig ost og kjeks - det smaker alltid så utrolig godt. Og det er så kos og bare sitte sånn i timesvis og bare spise litt og litt og bare kose seg. Det er så utrolig mye deilig ost og velge i, men siden vi bare er to må vi liksom begrense oss litt så vi får spist opp.
Jeg anbefaler dere og sjekke ut velassosierte matvarebutikker for og kjøpe med dere slike syltetøy som dere ser avbildet under her. De virkelig løfter smaken på ostene og gjør det hele litt mer spennende. Vi handlet alltid på Meny når vi skal ha ost og kjeks, så jeg vet hvertfall at de har dem der. I tillegg er det alltid standard med druer, paprika og reddik. Og standard ost som alltid er med hjem i kurven er Ananasterten dere ser på bilde over her - den er helt magisk.
Håper dere alle har hatt en fin dag, og så håper jeg at alle kan senke skuldrene nå og kose seg litt i kveld. Det som ikke er gjort nå får bare være, og jula kommer okke som. Julen handler også om kos og hvile - og det skal jeg prøve og være flink til resten av julen.
Berlinerkranser til jul

En dag da jeg snakket med mamma på telefon og vi snakket om julebakst fortalte hun meg at hun gjerne skulle hatt Berlinerkranser, men ikke hadde tid til og lage selv. Hun sa hun heller skulle kjøpe på butikken, men da tok jeg en titt i skapene mine og fant ut at jeg hadde det som skulle til. Så derfor har jeg idag bakt Berlinerkranser til min kjære mor.
Jeg vet det er veldig nærme jul og dette innlegget kommer litt sent, men det kan jo være noen der ute som enda ikke er ferdig med bakingen. Så derfor poster jeg dette uansett.
Berlinerkranser må være en av di mest kjente julekakene vel? Og også en veldig enkel julekake og lage. Det er så ingredienser og den skal bare rulles og drysses over med litt perlesukker. Oppskriften er hentet fra Det Søte Liv som vanlig, og du kan se den her!
Oppskriften er hvertfall som følger:
1 hardkokt eggeplomme
1 rå eggeplomme
60 g sukker
175 g hvetemel
125 g smør
Pynt:
1 eggehvite
perlesukker
Begynn med og måle opp alle ingrediensene og koke det ene egget hardkokt (10 minutter). Sørg også for at smøret er romtemperert, noe som går fortere om smøret er i mindre terninger.
Så skreller du det kokte egget, og smuldrer det i en bolle sammen med den andre rå eggeplommen og sukkeret. Jeg presset eggeplommen mellom en sil, men det trengs ikke. Så visper du egg og sukkerblandingen til en lys og luftig eggedosis.
Når eggedosisen er luftig sett denne til siden. Finn en annen bolle og smuldre smør og mel sammen. Når dette er gjort skal melblandingen blandes med eggeblaningen. Kna deigen sammen til en klump og sett i kjøleskap i ca 30 minutter.
Del deigen opp i ca 40 deler og rull ut små pølser på litt over 10 cm. Lag kranser slik som på bilde under, pensle med eggehvitte og dypp dem i perlesukker. Stekes på 200gr i 8-10 minutter.
Lykke til!
Halvbleke Karamellfudge

Så har man prøvd seg på Karamellfudge. De ble litt for lyse, men smaken var det ikke noe og si på. Jeg lærte meg hvertfall at man må ha tålmodighet når man skal lage fudge, for det tar sin tid og vente på at gradene skulle stige synes jeg.
Grunnen til at jeg valgte og lage disse er fordi det var vært så stor blest om den på Ida Gran Jansen sin instragram om dagen. Så derfor måtte jeg rett og slett prøve meg idag. Jeg vet mange sliter med disse, så jeg er faktisk fornøyd med at jeg klarte konsistens og smak hvertfall. ( Så får fargen komme nestegang jeg lager). Oppskriften gir mange fudge, og det holder med en oppskrift. Disse er så søte og mektige at du nesten bare orker en om dagen.
Jeg har ikke tenkt til og legge ut oppskrift og forklaring her på bloggen min, for det er mye bedre at dere leser Ida´s fremgangsmåte selv. Karamelfudge er litt kristisk og lage da den må ha rette temperaturen. Jeg måtte faktisk gå til innkjøp av termometer idag for og kunne følge med. Det er har har faktisk bare ett par grader og bomme på så her gjelder det og følge med.
Uansett, oppskrift og fremgangsmåte finner dere her -> Link!
Noen andre som har prøvd seg på Fudge?
Min hjemmelagde Tomatsild

Det nærmer jeg farlig jul nå, men har du enda ikke handlet inn sild til julefrokosten anbefaler jeg deg og lage denne istede for og kjøpe ferdig på glass. Denne er superenkel og lage, og smaker 100 ganger bedre enn den du får kjøpt ferdig. Oppskiften her er en min bestemor fikk av kokken på båten min bestefar jobbet på for mange mange år siden, og vi har alltid brukt denne siden.
Kryddersild i Tomatsaus:
3 Kryddersild - 1/2 dl Olje - 2 ss eddik - 2 ss vann - 1/2 dl tomatpure - 1 1/2 dl Sukker - 1 knivodd pepper - 1 stor løk - 1 laubærblad - finhakket tørket dill.
Det første du må gjøre er og vanne ut silden i melk. La den ligge i melk i minimum en times tid. Dette er for og gjøre den litt mindre salt.
Så skjærer du opp løk i ønskelige biter. Etter løken er skjært opp skal du skjære opp silden. Jeg liker best og skjære den i biter litt på skrå slik som du ser på bildet under. Men dette spiller ingen rolle altså.
Legg oppkuttet løk og sild lagvis i en passelig bolle. Jeg pleier og legge det rett i den bollen jeg skal servere fra.
Rør sammen alle di andre ingrediensene bortsett fra laubærblad og dill. Her må du røre ganske godt for og få oljen blandet med resten. Ikke fortvil, det går a til slutt. Dersom du tror jeg har skrevet feil sukkermengde i oppskriften så har jeg ikke det altså.
Hell den ferdigrørte tomatsusen over løk og sil, og dytt nedi laubærbland. Jeg doblet oppskriften idag, derfor ser du to blader istede for ett.
Dryss over ett ganske tykt lag med tørket dill, og legg plast over bollen - eller evt ett lokk som passer.
Silden må stå seg til natten over for at smakene skal få satt seg. Men jeg kan love deg at innen du har dekt frokostbordet og kokt ett egg eller to (Noe man må ha til sild) så er tomatsilden din klar til spising.
Håper den faller i smak!
Vår første jul

Nå nærmer julen seg med stormskritt, og vi fikk endelig startet på pyntingen i dag Jeg har med vilje drøyet pyntingen litt for jeg synes at det fort kan bli litt for tidlig og da blir jeg lei julen før det egentlig blir jul. Vi pyntet begge to for heldigvis for meg liker Aleksander jul vel så mye som jeg gjør.
Det er første året hvor vi faktisk til tilbringe tid i huset våres i julen. I fjor flyttet vi bare inn, og så dro vi på juleferie til Aleksander sin familie i Nord. Men i år skal vi være en del hjemme til tross for at vi skal spise mat og kose oss hos mamma som bor i nabohuset. Det er hvertfall utrolig koselig og kunne få pynte og styre i sitt eget hjem, og ikke minst så skape sine egne tradisjoner både med pynt og andre ting.
Juletreet vårt er i plastikk og er fra Europris. Faktisk så synes jeg det er ett veldig fint juletre, og det er ikke minst utrolig praktisk og lite arbeid med det. Så kan man ikke klage på at det ikke drysser heller. Men jeg har bestemt meg for at når Celine blir litt større og skjønner litt mer skal hun få lov til og oppleve og feire jul med ett ekte tre. Det er hvertfall noe jeg godt husker fra min barndom - lukten og synet av ett rykende ferskt grantre i stua.
Vi har hvertfall fått på plass litt pynt her hjemme, og julestemningen begynner og komme. Det har tatt litt tid, men nå kjenner jeg julefreden senke seg her hjemme i huset vårt. Det er virkelig noe helt magisk med julen, og i år er den litt ekstra spesiell for nå har vi jo også lille Celine her sammen med oss.
Begynner dere og bli ferdig til jul nå?
Velkommen til min blogg om....

Heisann!
Velkommen til min nye blogg!
Jeg heter Iselin, og bor sammen med samboeren min Aleksander og vår datter Celine. For tiden er jeg i fødselspermisjon, mens Aleksander jobber. Jeg liker godt og stå på kjøkkenet, og prøve ut nye oppskrifter både på mat, kaker og annen bakst. Derfor vil jeg starte denne bloggen slik at jeg kan dele oppskrifter, tips og råd med dere. Jeg har alltid hatt en ønske om og ha en blogg, så nå som jeg faktisk har tid i hverdagen fant jeg ut at nå måtte jeg bare hoppe i det.
I tillegg til matlidenskapen min vil jeg nok også dele hverdagsglimt fra meg og familien min også. Jeg er en person som snakker og skriver rett fra levra, så dersom du leser min blogg må du faktisk tåle at jeg har meninger.
Vi kjøpte for ett år siden vårt første hjem sammen (Hus) og er nå i oppussingsfasen her hjemme. Vi har fått gjort utrolig mye, men enda mye gjenstår - og den reisen skal jeg selvfølgelig også dele litt fra.
Håper dere finner inspirasjon og glede ved og lese bloggen min!
Iselin
Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! :)
Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.
Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.
Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, laster opp et eget headerbilde
og
tilpasser designet slik at det passer til deg. Du kan også velge et helt annet design. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.
Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/
Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss
Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.
Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.
Vi håper du vil trives hos oss!
hilsen teamet bak
blogg.no
blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen