iselinsorvik -Omelett til middag - så enkelt kan det gjøres

 

Det enkleste er ofte det beste hører vi stadig, og noen ganger er jeg helt helt enig i det. For hvem har vel alltid tid til og henge over grytene i timesvis i en hektisk hverdag? Vel, ikke engang jeg som er i permisjon har tid til det bestandig. Omelett er ikke bare frokost og lunsj, men kan lett brukes som middag også. Innholdet kan jo varieres i det uendelige, og det er en perfekt mulighet til og rote frem litt rester fra kjøleskapet. 

 

For 3 personer bruker jeg 10 egg, 1 neve revet gulost og 1 ts salt som basis. Tilbehør varierer jeg gang på gang for da blir det ikke kjedelig og det samme hver gang.

Denne gang brukte jeg amerikansk grønnsaksblanding, Bogskinke og vårløk som jeg stekte litt først før jeg helte over eggeblandingen.  Jeg synes det er viktig med litt grønnsaker i en omelett som skal serveres som middag, for den skal tross alt mette godt. I tillegg servere jeg alltid med godt brød, rundstykker eller en annen form for bakst. 

 

 

 

Hva har du i din omelett? 
Kyllingsandwich med tomat

 

Hadde det vært opp til samboeren min hadde vi hatt dette til middag flere ganger i uka. Jeg introduserte dette til en skeptisk samboer i sommer, og siden den gang har han vært helt i himmelen når jeg nevner denne. Men jeg skjønner han godt, det er ett smakfullt og lett måltid og spise. Dette er nok en kombinasjon av både sandwich og bruchetta, men - det er bare fantastien som setter stopper så derfor blir det litt fra begge. Det er derfor jeg liker mat så godt, nemlig fordi det ikke finnes regler og at man kan eksprimentere som man vil. 

 

Denne oppskriften gir deg lunsj for 2 personer - skal du ha mer øker du bare oppskriften selv: 

- 1 kyllingfilet delt i 2 på langs - 2 tomater - 1/4 løk - neve basilikum - 2 ss olivenolje - 1 avokado - 2 skiver godt brød - salt/pepper - balsamico - evt pesto

 

 

 

Slik gjør du :

Krydre kyllingfiletene med ønsket krydder og stek dem i ei panne. Stek brødskivene i litt olje i ei varm panne så di blir sprø i kantene. Mos avokado til en grov mos. Skjær opp tomater, løk og basilikum og bland dette sammen med oljen i en skål. 

Så legger du brødskiven på en tallerken, legger ett godt lag avokado, så tomatblandingen og kyllingskiven på toppen. Ringle litt balsamico over - og hvis du vil kan du også godt legge en liten stripe grønn pesto også. 

 

 

Det er også veldig godt og ha forskjellig typer tomater i denne, og jo søtere tomatene er jo bedre er dem altså. Så er du heldig og ha godt utvalg tomat i butikken din bør du absolutt dra nytte av det og bruke litt av hver - i stede for vanlige tomater som jeg har brukt her. 

 

 

 

 

hits